12. července 2018 • 17:52

V Plzni je obrovský tlak, ví Pernica. V Lize mistrů si chce splnit sen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce Luděk Pernica patřil v Brně i Jablonci k hlavním oporám a ze sestavy ho vytlačilo leda tak zranění. Přestupem do mistrovské Plzně se ale dostal do silně konkurenčního prostředí, kde bojuje s Romanem Hubníkem, Lukášem Hejdou, Tomášem Hájkem či Radimem Řezníkem o dvě stoperská místa. Tuto výzvu však vítá a věří, že si řekne o šanci.



"Konkurence je tu opravdu velká. V podstatě každý z hráčů by mohl kdekoli v lize hrát v základu. Ale to je dobře. Konkurence nás posouvá dopředu. Když máte jisté místo, hrozí, že se uspokojíte. To by se nemělo stát. Tady jsou čtyři velmi kvalitní stopeři a bude záležet na výkonech a jak se komu bude dařit," řekl Pernica v rozhovoru s novináři na soustředění ve Westendorfu.

Ačkoli je v týmu nováčkem, je si vědom, že i on v osmadvaceti letech bude muset od začátku podávat kvalitní výkony a nebude mít dobu hájení. "Je tu obrovský tlak navázat na úspěchy a tlak bude i na mě," tuší. S týmem se už ale sehrává. "Některé jiné prvky ve hře tady jsou, ale že by se to výrazně lišilo od toho, co po mě chtěli trenéři v Jablonci, to ne. Trenér Vrba chce rozehrávku od nás stoperů. Nebrání se tomu, abychom vyjížděli dopředu. Rozdíl je třeba v postavení při zakládání útoků, když má míč bek," popsal odchovanec Brna.

Plzeň by mohla těžit z jeho souhry se záložníkem Janem Kopicem, se kterým hrával už v Jablonci. "Tam jsme měli s Kopim velmi úspěšný rok, skončili jsme třetí a s Kopim jsme si velmi dobře rozuměli. Nechci říct, že jsme to na naší spolupráci měli úplně založené, ale věděli jsme, co od sebe očekávat. On číhal na mé průnikové přihrávky, na to můžeme navázat," uvedl Pernica.

Do sestavy by se rád probojoval už v úvodu sezony, aby měl šanci nastoupit v Lize mistrů a splnit si svůj sen. "Moc lidí v českých klubech si ji nezahraje. Takže bych si ji rád zahrál, ale je to všechno o výkonech, jak se komu bude dařit na začátku soutěže," připustil Pernica.

Při losování základních skupin bude doufat, že Plzeň dostane za soupeře Real Madrid. "Zůstává to můj vysněný soupeř, i když odešel Cristiano Ronaldo , přestože jsem si ho neuměl představit v jiném než bílém dresu," dodal.

Ještě více se ale těší na 9. ligové kolo, kdy Plzeň čeká souboj s Jabloncem. "To je soupeř, na kterého se teď nejvíce těším. Za ty čtyři roky jsem si k tomu klubu a hráčům vybudoval velký vztah. Ale hodně se těším i na první kolo. Pokud bych poprvé nastoupil za Plzeň, tak by to bylo něco hodně speciálního," řekl s výhledem na duel s Duklou 20. července.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud