Michal Kvasnica
13. července 2018 • 10:07

Otazníky v sestavě Baníku: problém je v útoku, klub chce posílit střed

Vstoupit do diskuse
0
  • Milan Baroš v objetí Carlose De AzevedaMilan Baroš v objetí Carlose De AzevedaFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Fanoušci Baníku začínají být značně nervózní. Do začátku ligové soutěže zbývá přesně týden, a jejich milovaný klub zatím neobsadil bolavá místa v sestavě posilami, jak se všeobecně očekávalo. Přišel pouze stoper Patrizio Stronati, ale díra ve středu zálohy a v útoku zůstává nezacelená. Přípravné zápasy (4 výhry, 2 prohry) přitom ukazují, že šíře kádru zdaleka není dostatečná. Deník Sport podrobně rozebral otazníky, které musí tým co nejrychleji vyřešit. 

  • Stoperská dvojice

    Díky příchodu Patrizia Stronatiho má Baník v současnosti na dvě místa tři velmi kvalitní borce (plus Jakuba Pokorného). Na jaře patřili ostravští stopeři k nejlepším v lize, ale předpokládá se, že odchovanec, který se vrátil z Austrie Vídeň, si místo v základu vybojuje. Už třeba díky tomu, že je Stronati levák, což kouč Bohumil Páník považuje za obrovskou herní výhodu.

    Sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski a nová posila Patrizio StronatiFoto fcb.cz

  • Defenzivní šestka

    Zřejmě nejbolavější místo sestavy. Až po odchodu Marka Hlinky zjišťuje Baník, jak důležitým pilířem důrazný Slovák byl. Podle informací Sportu by vedení klubu tento post rádo posílilo karvinským Filipem Panákem nebo Vlastimilem Daníčkem ze Slovácka, ale jejich příchody už příliš reálné nejsou. Na šestce tak zřejmě bude alternovat Šindelář, případně Milan Jirásek.

    „Potřebujeme válečníka, já říkám supa. Musí to být chytrý sběrač balónů, který se zbytečně netoulá, kde nemá," řekl kouč Baníku o svých preferencích pro tento post.

    Obránce Martin Šindelář v akciFoto Michal Beránek (Sport)

  • Levý záložník

    V minulé sezoně patřil levý kraj středové řady převážně brazilskému šikulovi Carlosi de Azevedovi. Na jeho technické kousky se hezky dívá, ale často jsou neúčelné. I z tohoto důvodu se do základu na jeho úkor pomalu tlačí odchovanec Denis Granečný, který je mnohem přímočařejší. Ostravský talent na jaře i v přípravě hru coby žolík několikrát výrazně oživil.

    Dyjan Carlos de Azevedo se snaží projít přes protihráče z Valašského MeziříčíFoto Twitter.com/fcbanikostrava

    Ligové střihy o Baníku: K herní tváři se dopracuje. Bude z něj černý kůň
    Video se připravuje ...

  • Útok

    Milan Baroš, Dame Diop, duo nepřesvědčivých bratrů Šašinkových a testovaný Pedrinho. Až na legendárního vítěze Ligy mistrů, kterého však často sužují zdravotní problémy, z ostravských forvardů strach nejde. Baník má zájem o karvinského Tomáše Wágnera či opavského Nemanju Kuzmanoviče, nebránil by se ani návratu Tomáše Poznara z Plzně. Zatím se však nic neděje…

    „V koncovce se bohužel neprosazujeme. Když nehraje Milan Baroš, máme to těžké," komentoval Bohumil Páník ofenzivu svého celku.

    Milan Baroš si užívá na zaplněném stadionu Baníku radost po vítězném gólu proti SpartěFoto Michal Beránek (Sport)

  • Jak by mohla vypadat sestava Baníku?

    Jak by mohla vypadat sestava Baníku v nové sezoněFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud