30. srpna 2018 • 15:58

Rada o majitelích klubů: Do křížku jsem se dostal akorát v Liberci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdo toho v českém fotbalovém prostředí pamatuje tolik. Petr Rada prošel spousty klubů, jako hráč a později i vynikající trenér. Minulý týden oslavil 60. narozeniny a stále srší energií, momentálně se mu daří v Jablonci. Zkušený kouč v pořadu OVERTIME pro iSport TV vypráví mimo jiné i o tom, co všechno zažil s majiteli fotbalových klubů, kteří jsou pro úspěch mužstva naprosto zásadní.



Petr Rada zažil Jaroslava Starku v Příbrami, Františka Hrdličku v Teplicích, Miroslava Peltu v Jablonci nebo Ludvíka Karla v Liberci. Tedy všechno zkušené fotbalové šéfy. Shánějí finance, hráče, bez jejich osobního nasazení by už jejich prvoligové celky dávno nefungovaly.

"Ne, ne, já nikdy," odpovídá Rada na otázku, zda s těmito výraznými osobnostmi českého fotbalu měl někdy výrazný problém. "Jedině, kdy jsem šel do trošku většího křížku, to bylo v Liberci. Zároveň jsem ale byl velmi spokojený, abych tam zůstali," vzpomíná na sezonu 2010/2011.

Petr Rada o majitelích klubů v Česku: Do křížku jsem šel jen s Ludvíkem Karlem
Video se připravuje ...

"Docela se nám dařilo, sezonu jsme dohráli asi sedmí. Pan prezident Karl byl spokojený, já s děním v klubu také, všechno fungovalo. Pak přišlo na lámání chleba, říkal jsem, že potřebujeme posílit, abychom se mohli zlepšovat. Vybral jsem si Šurala a Rabušice," říká zkušený kouč.

Jenže přísný liberecký boss mu hráče přivést nechtěl. "Pan Karl ale řekl, že nikoho nekoupí, že je kádr dostačující. Na to jsem reagoval tím, že tady nemůžu být a odešel jsem trénovat do Teplic. Pak jsem zjistil, že ty hráče Liberec stejně koupil, to mě trošku zarazilo. Jinak si pana Karla vážím, je to obchodník, má tvrdou ruku. Když se potkáme na fotbale, normálně si podáme ruku," dodává Rada.

Petr Rada o dlouhé kariéře: Dukla a Německo mi daly režim a disciplínu
Video se připravuje ...

Petr Rada: Nová generace trenérů má strašné seběvědomí
Video se připravuje ...

Petr Rada: Byl jsem impulzivní hráč a zůstalo mi to
Video se připravuje ...

Rada: Prohry mě unavují, ale dokud budu s mladými, energii najdu
Video se připravuje ...

Petr Rada slavil šedesát a dostal dárek od Deníku Sport: Už jsem si splnil vše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud