18. ledna 2019 • 17:00

Sparta letí do Španělska. S týmem jsou Hanousek, Panák, ale i Dočkal

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty v pátek odlétají do Španělska, kde absolvují druhou část zimní přípravy. Kromě tréninkových dávek zde Letenští sehrají i čtyři přípravná utkání, a to s maďarským MOL Vidi, dále čínským Dalian Yifangem a ukrajinským Dynamem Kyjev. O posledním soupeři, s nímž sehraje Sparta zároveň generálku na jarní část ligy, se zatím jedná. Trenér Zdeněk Ščasný nominoval pro soustředění v Marbelle 25 hráčů a 3 brankáře. Nechybí Nicolae Stanciu, Guélor Kanga ani nové posily Martin Hašek a David Moberg Karlsson. S týmem ale odcestovali i Matěj Hanousek a Filip Panák, jejichž přestup zatím nebyl oficiálně dotažen, a také na vlastní žádost Bořek Dočkal.  



První polovina zimní přípravy vyšla Spartě dle představ. I díky příznivým podmínkám odtrénovali Letenští vše, co potřebovali. "Vše běží, jak jsme chtěli. Malou komplikací byla viróza, která nás postihla a hráči na dva, tři dny různě vypadávali, ale jinak bylo vše podle plánu," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný. 

Na Letné mohou být zatím spokojeni i co se týče výsledků přípravných duelů. Nejprve si Pražané poradili na Strahově s Českými Budějovicemi (3:1), následně zvítězili v Chotěbuzi (2:0) a ve středu porazili i třetiligový Vltavín (5:0). 

Nyní Spartu čeká druhá část zimního drilu. V pátek odlétá do španělské Marbelly, kde ji čekají kromě tréninkových jednotek také čtyři přípravné duely. 21. ledna se utká s maďarským MOL Vidi a 26. ledna sehraje hned dvě utkání, a to s čínským Dalian Yifangem a ukrajinským Dynamem Kyjev.

Poslední střetnutí pak bude sloužit zároveň jako generálka na jarní část sezony a Letenští jej ve Španělsku sehrají 30. nebo 31. ledna. O soupeři však Sparta zatím jedná. 

„Mohu prozradit, že pojede 25 hráčů a 3 brankáři," tajil přesný jmenný seznam hráčů, kteří se zúčastní soustředění sparťanský kouč po středečním zápase s Vltavínem. Nyní už ale aktuálně 5. tým FORTUNA:LIGY skupinu vyvolených odtajnil.  

Jak trenér Ščasný řekl, tak udělal. Do Španělska vzal 25 hráčů a tři brankáře. I když ne tak docela. Na vlastní žádost odcestuje do Marbelly s týmem i kapitán české reprezentace a v současné době hráč čínského Henanu Jianye Bořek Dočkal. 

Kromě něj mezi vyvolenými nechybí ani Matěj Hanousek a Filip Panák. Jejich přestup zatím není do Sparty oficiálně dotažen, ale od svých současných zaměstnavatelů, tedy Jablonce v prvním případě a Karviné v případě druhém, dostali povolení s klubem do Španělska odcestovat. 

Sbírat cenné zkušenosti a šanci o to, probojovat se do prvního týmu budou moci i mladíci  Dominik Plechatý a ukrajinský objev Vadym Chervak. 

Kádr Sparty pro španělské soustředění: 

Brankáři: Milan Heča, Florin Nita, David Bičík

Obránci: Ondřej Zahustel, Tomáš Wiesner, Uroš Radakovič, Costa Nhamoinesu, Dominik Plechatý, Eldar Ćivić, Vadym Chervak, Matěj Hanousek, Lukáš Štetina, Filip Panák

Záložníci: Martin Frýdek, Martin Hašek, Lukáš Vácha, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu, Michal Sáček, Guélor Kanga, Srdjan Plavšič, , David Moberg Karlsson, Daniel Mareček

Útočníci: Benjamin Tetteh, Václav Kadlec, Matěj Pulkrab, Václav Drchal, Adam Hložek

+Bořek Dočkal

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud