Jakub Dvořák
7. června 2019 • 16:25

Teplice posilují. Domů se vrací Mareš, překvapivý příchod ze Španělska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpackaný závěr sezony zanechal na severu Čech velké zklamání. Podobný scénář už Tepličtí nechtějí zažít a patřičně podle toho i skládají kádr na nový ročník FORTUNA:LIGY. Prvními dvěma novými posilami jsou Jakub Mareš, který naposledy působil v polském Zaglebie Lubin, a levý obránce Manel Royo, jenž dosud hrál třetí ligu ve Španělsku. Mareš podepsal smlouvu na tři roky, Royo na dva. „Do začátku přípravy by se mělo podařit dotáhnout ještě jeden příchod ze zahraničí a pracujeme i na dalších příchodech," uvedl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek pro klubový web.



„Kuba je naším odchovancem a věříme, že kromě svých ofenzivních kvalit bude plnit také roli jednoho z lídrů v rámci naší kabiny. Hledali jsme vítězný typ se vztahem ke klubu, a to se podařilo," uvedl Štěpán Vachoušek pro klubový web.

Dvaatřicetiletý Mareš se vrací domů. V Teplicích se narodil a začal s fotbalem. Právě odtud vyrazil do světa. Postupně vystřídal Spartu, Mladou Boleslav a Duklu.

Nejvíc se mu však dařilo na Slovensku. V sezoně 2016/17 nastřílel v dresu Ružomberoku v 31 zápasech 14 branek. Následoval přesun do Slovanu Bratislava, kde jenom během podzimní části nasázel v 25 zápasech 16 branek.

Slovan ale přivedl z Basileje slovinského útočníka Andráže Šporara, jenž jej odsunul na vedlejší kolej. I proto se rozhodl klub opustit a posílit polské Zaglebie Lubin, kde mu nyní skončila smlouva.

Do české ligy se vytáhlý útočník, který dříve nastupoval i na pozici křídla, vrací po třech letech. Na severu Čech si od něj slibují, že vylepší teplickou produktivitu. Ta v minulé sezoně stála především na Jakubovi Horovi.

Jakub Mareš slaví branku v dresu Teplic
Jakub Mareš slaví branku v dresu Teplic

Manuel Royo: přes Valladolid a béčko Espaňolu do Teplic

Druhá letní posila přichází až ze Španělska. Je jí 25letý levý obránce Manel Royo, kterého Tepličtí v posledních týdnech sledovali a byli se na něj podívat i osobně. S fotbalem začínal ve Valladolidu a posléze působil například v B-týmu Espaňolu Barcelona. Jeho posledním angažmá bylo třetiligové Barakaldo.

„Manel je technicky vybavený hráč, který chce hodně hrát na míči. Má dobrou přihrávku do kolma i kvalitní centr. V mládeži hrával středního záložníka, což mu pomáhá v dnešním fotbale, kde týmy hledají technicky dobře vybavené beky. Navíc je variabilní, je použitelný v systému na tři i na čtyři obránce," řekl o nové posile teplický kouč Stanislav Hejkal.

Oběma fotbalistům v předchozím působišti skončila smlouva, na sever Čech tak přicházejí jako volní hráči.

Vše o Teplicích čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud