Michal Kvasnica
13. června 2019 • 12:30

Návrat do Česka i na lavičku! Hoftych povede Liberec, nemá jisté opory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem Liberce se stal Pavel Hoftych. Jak deník Sport informoval již v minulých dnech, klub se ve finále rozhodoval právě mezi 52letým rodákem z Ústí nad Labem a Lubošem Kozlem, současným koučem reprezentační osmnáctky. Přednost nakonec dostal Hoftych, který naposledy působil jako sportovní ředitel Trnavy. Severočeši Hoftychův příchod potvrdili dnes v poledne.



Na Slovensku Hoftych skončil posledního dne minulého roku společně s trenérem Radoslavem Látalem kvůli neshodám uvnitř klubu a místními politiky, přestože česká dvojice dostala Spartak až do základní skupiny Evropské ligy a tam uhrála sedm bodů.

Od té doby se spekulovalo, kam schopný funkcionář zamíří. Mluvilo se o návratu do Bohemians či Zlína, ve hře byla i Olomouc. Překvapivě se však Hoftych stěhuje do Liberce a ještě k tomu na pozici, která původně vůbec nepřipadala v úvahu. Po šesti letech totiž usedne na klubovou lavičku jako hlavní trenér.

"Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla," uvedl Hoftych.

Po konci v Českých Budějovicích (2013) vedl Hoftych reprezentace U19 a U20, od té doby byl úspěšným sportovním ředitelem v Trnavě. Nyní jej čeká zajímavá štace ve Slovanu, kde nedávno uťal své angažmá Zsolt Hornyák a zamířil do maďarského Puskás Akadémia FC. Oficiálně z rodinných důvodů, neoficiálně kvůli nekompromisnímu libereckému majiteli Ludvíku Karlovi.

S náročným byznysmenem nyní bude spolupracovat Hoftych, jemuž z kádru zmizel snajpr Libor Kozák (přestoupil do Sparty) a nejistota panuje i u dalších opor. Zájem je o brankáře Filipa Nguyena, africké záložníky Maru s Oscarem či ofenzivního univerzála Romanu Potočného.

Vzhledem k ambicím severočeského celku čeká i z tohoto pohledu Hoftycha velká výzva. V Trnavě i Česku však několikrát ukázal, že dokáže uspět navzdory papírovým předpokladům a pracovním podmínkám. Cíle Slovanu se žádným rokem nemění: v tabulce skončit co nejvýš a klubovou kasu naplnit díky účasti v evropských pohárech, které letos Liberci kvůli šesté příčce unikly.

Vše o Liberci čtěte ZDE>>>

BEST OF LIGA NARUBY: bitka v Edenu a Limberského elektrošoky
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Zářezy i výkony roku. Kdo vládl rozhodčím a je největší český talent?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud