5. července 2019 • 16:13

Ufa - Plzeň 0:1. Vítězná generálka pro Viktorii, rozhodl stoper Hejda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň zvládli vítězně generálku před startem FORTUNA:LIGY.  Na závěr soustředění v Rakousku zdolali ruskou Ufu 1:0, ve druhém poločase rozhodl gól stpera Lukáše Hejdy.



Góly

Domácí:

Hosté: 56. Hejda

Sestavy

Domácí: Bělenov (70. Černov) – Alikin (69. Bizjak), Pucko, Tabidze (63. Giorgiobiani), Suchov – Alijev, Carp (73. Zasejev), Vaněk (63. Jokič), Thill (58. Fomin) – Igboun (39. Kozlov), Sysujev (66. Jemeljanov)

Hosté: Hruška – Havel (63. Řezník), Pernica, Brabec (46. Hejda), Kovařík (63. Hloušek) – Janošek (63. Hrošovský), Kalvach (63. Hořava) – Kayamba (63. Krmenčík), Čermák (46. Herc), Kopic (46. Mihálik) – Beauguel (46. Chorý)

Rozhodčí

Stadion

Jenbach

"Nedostali jsme branku a Ufu jsme do moc vážnějších šancí nepouštěli. Sami jsme byli nebezpeční, Hejdis dal krásnou branku a výsledek je tedy dobrý," řekl na klubovém webu obránce Luděk Pernica. "My jsme hlavně rádi, že jsme soustředění absolvovali bez nějakého většího zranění. Dlouhodobě zraněný je pouze Ekpai," přidal trenér Pavel Vrba.

Úvod zápasu patřil ruskému celku a skóre mohl otevřít Ondřej Vaněk, který do Ufy před třemi lety odešel právě z Plzně. Za Viktorii byl aktivní především Dominik Janošek, který nejprve vypracoval šanci pro Milana Havla a poté sám ani nadvakrát neuspěl.

Na gól se čekalo do 56. minuty, kdy se po rohovém kopu a chybě ruského brankáře prosadil Hejda. Viktoria mohla přidat i další branky, ale Tomáš Chorý trefil břevno a pokus Christiána Herce vyrazil gólman. V závěru utkání mohl ještě vyrovnat Daniil Fomin, ale těsně minul.

Plzeň zakončila přípravu s bilancí pěti výher, jednou remízou a porážkou. Západočeši zdolali také Domažlice, Sokolov, Liptovský Mikuláš a Craiovu, podlehli 0:3 Legii Varšava a remizovali 2:2 s Karabachem. Do nového ročníku vstoupí příští týden v sobotu proti Olomouci, v předkole Ligy mistrů poté narazí na Olympiakos Pireus.

"V sobotu máme individuální plán, v neděli čeká hráče volno a od pondělí už se na to začneme plně připravovat," uvedl Vrba, kterého potěšili především noví hráči. "Někteří z nich si určitě řekli o základní sestavu. Máme před sebou ale ještě týden, může se stát cokoli," přidal.

"Čeká nás velmi náročné období plné spousty ligových kol a doufejme, také zápasů v evropských pohárech. Je dobře, že máme široký kádr, hráči se budou moci protočit," prohlásil Vrba.

Vše o Plzni čtěte ZDE »

Plzeňský záložník Joel Kayamba v generálce na sezonu proti ruské Ufě
Plzeňský záložník Joel Kayamba v generálce na sezonu proti ruské Ufě

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud