Štěpán Filípek
Premium
9. května 2020 • 12:45

Jak měl na Váchu políčeno AC Milán. Velký příběh o přestupu, který padl

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to evergreen znějící z někdy dost rozhrkaného jukeboxu českého fotbalu. Kde jsou ty časy, kdy čeští hráči nastupovali v nejzvučnějších evropských velkoklubech... Před pěti lety se však ve stopách Pavla Nedvěda a spol. mohl vydat muž, od něhož by to možná málokdo čekal. Dosud o tom věděli jen zasvěcení, ale o sparťana Lukáše Váchu měl zájem samotný AC Milán! „Kdyby to vyšlo, byla by to rána,“ říká nynější kapitán třetiligového béčka Letenských.



Mohl vás provokovat vizáží, střídáním účesů a zálibou v módních kreacích. Nebo vás zlobil sebevědomým vystupováním či příspěvky na sociálních sítích, kde jednou poslal ženskou rozhodčí ke sporáku. Popřípadě se, ať se konečně dostaneme k fotbalu, znelíbil herním stylem, který se postupem času rozředil tak, že pro největší kritiky začal být brzdou.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize>>>

Prosím, jak je libo. A můžete mít v mnoha ohledech pravdu. Jenže právě on nebyl v době své vrcholné formy daleko od exkluzivního angažmá. O Lukáše Váchu, jednoho z nejkontroverznějších tuzemských fotbalistů, měl zájem samotný AC Milán. Ano, AC Milán! „Jeho jméno v souvislosti s přestupem padlo, zajímali se o něj,“ dosvědčuje Marek Jankulovski, bývalý výtečný bek AC – a taky důležitá postava téhle story.

„Takovou informaci jsme dostali, bavili jsme se o tom. Na základě mých kontaktů jsem si vše ověřoval. Nebyl to výmysl, na nějakém seznamu vyhlédnutých hráčů pro Milán byl,“ dokládá bývalý personální ředitel Sparty Jakub Otava. A netají, že to byla podivuhodná situace. „V té době byl Lukáš naším klíčovým hráčem. Na druhou stranu zájem 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud