Michal Kvasnica
29. července 2020 • 19:55

Start Sigmy: usměvavý Hubník, Látalova pochvala i vážné zranění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech a půl letech se v olomouckém dresu opět objevil Roman Hubník. Zkušený stoper si vybral své číslo 4 a byl u toho, když Sigma na úvod přípravy porazila třetiligové Rosice těsně 1:0. „Hezké pocity, jsem zase doma,“ usmíval se Hubník, jenž uprostřed šéfoval tříobráncovému systému. V něm se naopak nemohl představit obránce Jan Štěrba, který má podezření na únavovou zlomeninu holenní kosti a Hanákům bude podle informací iSport.cz chybět zhruba osm týdnů. „Bohužel to vypadá na delší pauzu,“ mrzelo trenéra Radoslava Látala.



Postavil se do středu obrany a jak je mu vlastní, ihned jí šéfoval. Tu dal Roman Hubník pokyn stoperovi vedle sebe, tu si zavolal záložníka, aby vypomohl defenzivě, tu pochválil za náběh útočníka Pavla Zifčáka. Zatleskal, povzbudil, hecoval.

„Ale moc jsem se nenaběhal, protože soupeř hrál v jednom vpředu,“ usmál se, když po prvním poločase přenechal místo ostatním.

Takový byl plán: všichni na úvod proti třetiligovým Rosicím jen 45 minut. „Příprava je tvrdá, trénujeme dvoufázově, takže únava je větší. Ale zdravotně jsem v pořádku, žádný limit,“ hlásil Hubník. „Kluky znám, se souhrou žádný problém nebude. Stačí pár tréninků a bude to dobrý.“

Věří v to i kouč Radoslav Látal, jenž byl s Hubníkem v dlouhodobém kontaktu už v zimě. Tehdy to nevyšlo, byť by se opora vzadu po lednovém odchodu Davida Zimy do Slavie hodila. Teď je za návrat ostříleného borce rád.

„Je to osobnost do kabiny, do zadních řad přinese klid,“ hodnotil Látal. „Máme kvalitní stopery, takže chceme nacvičit i systém na tři. Neříkám, že to budeme hrát pokaždé, není to jednoduché, ale budeme na tom pracovat, abychom mohli přepínat.“

Látal chválil i Jáchyma Šípa, sedmnáctiletý talent, jenž ve druhé půli na levé straně větral hostující obranu: „Překvapil mě, měl krásné centry.“

Fotbalisté Olomouce v utkání s Rosicemi, kde nastoupil i Roman Hubník
Fotbalisté Olomouce v utkání s Rosicemi, kde nastoupil i Roman Hubník

V nejbližších týdnech však nebude moct využít obránce Jana Štěrbu, který do středečního duelu ani nezasáhl. „S Honzou je to vážnější. Ještě nevíme úplně přesně, čekáme na cétéčko, ale možná únavová zlomenina,“ prozradil Látal. Podle informací iSport.cz jde pravděpodobně o holenní kost a zhruba dvouměsíční pauzu.

Trenér naopak normálně počítá s Davidem Houskou, jenž má sice svolení k odchodu do zahraničí, ale žádná nabídka na Andrův stadion dosud nedorazila. Taky je možné, že špílmachr minimálně na podzim i přes interes z Polska či Maďarska v Sigmě zůstane.

„Hodně jsme spolu o tom mluvili. Slíbil mi, že když nepřijde nějaká lukrativní nabídka z dobrého týmu nebo dobré ligy, zůstane a Sigmě ještě rok pomůže,“ popisoval Látal.

Se setrváním Housky by byl olomoucký kádr rozhodně kvalitnější, cílem zřejmě opět bude účast v desítce.

Také o rozdílných ambicích s Plzní po své obnovené premiéře mluvil Hubník. „Kvalitativní skok to tady určitě je, protože Plzeň hraje vždy o nejvyšší cíle. V Sigmě se takové nedávají, ale já věřím, že sezonu dobře začneme a taky ji dobře skončíme,“ zakončil optimisticky.

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Kanga zpátky do Bělehradu? Se Spartou prý kontakt ustrnul
Video se připravuje ...

iSport podcast: Šla Opava koronaviru naproti? Blýská se v klubu na lepší časy?
Video se připravuje ...

ANKETA: Má si Sparta Kangu nechat, nebo pustit gabonského kouzelníka k vodě?
Video se připravuje ...

Ševčík králem ligových trávníků, žezlo převzal po Součkovi. Má na zahraničí?
Video se připravuje ...

Sparta zahájila přípravu s Hanckem, ale bez Kangy
Video se připravuje ...

Plzeňská příprava odstartovala. Formu ladíme hned na začátek sezony, tvrdí Guľa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud