Michal Koštuřík
5. srpna 2020 • 19:09

Potvrzeno, Grussmann jde do Baníku! Opava má Holíka a Poláka

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnuto. Alois Grussmann podle zdrojů isport.cz počítá poslední dny ve funkci generálního manažera SFC Opava. Jakmile se rozjede liga, bude mít pod palcem sportovní úsek v Baníku. „Rozhodl se tak, musíme to respektovat. Mrzí mě to, je strašně dobrý chlap a udělal tu kus práce,“ lituje Grussmannova odchodu kouč Radoslav Kováč, jenž má nyní agendu kolem hráčů na starosti. Radost má z čerstvé posily, ofenzivního šikuly Lukáše Holíka z Dukly. Útočník Lukáš Železník byl naopak přeřazen do juniorky.  



Z vedení SFC Opava odchází do Ostravy důležitý muž Alois Grussmann. Jeho nástupce klub prozatím nehledá, výhledově by mohl manažerskou pozici zaujmout Pavel Zavadil (42). Ten má ještě na rok hráčskou smlouvu. Jeho jméno ale v souvislosti s prací v managementu padá. Příští rok v létě už to může být realita. Teď se ale ve Slezsku řeší rozjezd podzimu a podoba kádru.

Změn bude docela dost. Jisté je, že ve slezském týmu nepokračují Jursa, Zapalač, Hošek, Sus a čerstvě také zkušený třicetiletý útočník Železník. „Rozhodli jsme se, že nemá smysl, aby nastupoval na pár minut. Radši tam budeme dávat mladší hráče. Od Železa jsme čekali góly a ty nepřicházely. Hledá si angažmá,“ uvedl Kováč, který hodně spoléhá na přínos nováčka Holíka. V hlavě nosil jeho jméno delší dobu.

Ve FNL zlínský odchovanec v dresu Dukly řádil. Opava za něj podle informací Sportu zaplatila tři miliony korun. Nahrálo jí, že se celek z Julisky nakonec neprokousal mezi elitu a jeho nejlepší hráč nechtěl další rok trčet ve druhé lize.

„Je kreativní, použitelný do systému 4-3-3 i 3-5-2 jako druhý útočník. Zkusili jsme ho získat a jsme rádi, že se to povedlo,“ pochvaluje si Kováč.

O půl roku prodloužil hostování středopolař Jiří Texl z Olomouce, dotahuje se přestup obránce Matěje Helešice z Baníku. Padl naopak možný příchod dvacetiletého Vojtěcha Patráka z béčka Sparty. Dlouhodobě je mimo hru zraněný mazák Jan Schaffartzik. Na trávník by se mohl vrátit až někdy ke konci podzimu.  

Dalším novicem je polský útočník Bartosz Pikul (22) z Odry Wodzislaw. I když hrál ve své zemi jen třetí ligu, v Opavě na testech přesvědčil. „Je rychlý, zajímavý. Prosadí se,“ věří trenér mužstva, které dnes začalo přípravu po čtrnáctidenní karanténě.

Na zkoušce je odchovanec Ondřej Machuča (24), na jaře hráč Sokolova. Ačkoliv záložník Filip Souček odjel do Rakouska na soustředění se Spartou, je možné, že podzim stráví opět na hostování ve Slezsku. „Bral bych ho okamžitě,“ reagoval Kováč, jenž ještě hledá borce na pozici číslo šest. „A taky soupeře na sobotní dvojzápas, neboť polské Gliwice odřekly.

Na soustředění v Rakousku vyzve Opava těžké váhy Rapid Vídeň a Sturm Graz. Atraktivní soky domluvil vedoucí mužstva Lumír Sedláček. „Je to super,“ oceňuje trenér konfrontaci s rakouskou špičkou.

Den „D“ však nastane už ve čtvrtek. Kováč a spol. se dozvědí, zda je disciplinární komise potrestá za možné nedodržení nastavených opatření proti šíření nového typu koronaviru. Může se stát i to, že budou SFC odečteny před novou sezonou body a vstoupí do ní v minusu. To by byla pro klub rána.

SFC Opava Vše o klubu ZDE

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

iSport podcast: Přijdou posily do Bohemians? Je zájem o Vodháněla a co Pulkrab?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud