13. srpna 2020 • 21:40

Další volný hráč pro Liberec! Pod Ještěd se už potřetí vrací Rabušic

Autor: iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitola číslo tři. Michael Rabušic bude potřetí během kariéry působit v libereckém Slovanu, jako volný hráč uspěl pod trenérem Pavlem Hoftychem na zkoušce. „Přesvědčil nás v přípravě o tom, že pro Slovan může být platným hráčem. Zároveň budeme rádi, když bude v klubu někdo, kdo má k Liberci přímý vztah," komentoval 53letý kouč pro klubový web.



Poprvé oblékl liberecký dres v roce 2011 po přestupu z brněnské Zbrojovky. Od začátku prvního angažmá uběhlo devět let, ale spojení trvá dál. Michael Rabušic slavil s Libercem v sezoně 2011/12 mistrovský titul, výraznou stopu zanechal i v evropských pohárech. 

V lednu 2014 byl dotažen jeho přesun do italské Hellas Verony, kde se mu však nedařilo. V Serii A odehrál nakonec jen 118 minut a podruhé se vracel do Liberce. Ani ročník 2015/16 mu však nevyšel podle představ, v lize se trefil jen jednou a pod Ještědem nepokračoval. Během následujících sezon laboroval se zraněními, o restart kariéry se pokoušel v Jihlavě a Českých Budějovicích.

Útočník Michael Rabušic uspěl na testech v Liberci a potřetí se vrátil do severočeského dresu
Útočník Michael Rabušic uspěl na testech v Liberci a potřetí se vrátil do severočeského dresu

Za Dynamo pálil zkraje minulé sezony dvakrát ve čtyřech zápasech, pak ale přišla další zdravotní stopka. Po konci angažmá na jihu Čech se Rabušic připravoval s Libercem, na zkoušce nakonec uspěl. V přípravě zapsal dvě trefy proti Chrudimi a žižkovské Viktorii a s vedením klubu se domluvil na smlouvě.

„Rambo nás přesvědčil v přípravě o tom, že pro nás může být platným hráčem. Vycházíme i z toho, že klubem prochází hodně hráčů a musíme se vypořádat s řadou změn, takže budeme rádi, když bude v klubu někdo, kdo má k Liberci přímý vztah," komentoval trenér Slovanu Pavel Hoftych pro klubový web.

Posila do ofenzivy je momentálně podle něj ve slušné kondici. „Jedná se o silový typ, který nám určitě v sezoně pomůže. Jsme rádi, že se spolupráce domluvila a v klubu pokračuje. Věříme, že to bude ku prospěchu všem stranám."

„Podepsali jsme smlouvu, povedlo se to. Jsem rád, že budu znovu doma a že budu nastupovat za Slovan. Doufám, že navážeme na sezony, které jsem tu odehrál předtím a byly hodně úspěšné: titul, hráli jsme v pohárech, na což bychom chtěli navázat. Evropa přináší krásné zážitky a dostat se do ní pro nás bude hodně důležité. Budujeme nový tým, ale myslím, že to špatné nebude. Potřebujeme si některé věci ještě říct a sehrát se, ale sedne si to. Doufejme, že sezona bude úspěšná, hrozně se na to těším, protože v Liberci hraju strašně rád. Budu za Liberec bojovat vždy. Doufám, že zároveň trochu popíchnu kluky, aby opravdu nechali na hřišti všechno," těší se Michael Rabušic.

Po kolumbijském Jhonu Mosquerovi je druhým volným hráčem, který si v Liberci vybojoval smlouvu. Klub dále přivedl na hostování ze Slavie Jakuba Jugase, Jana Matouška, Júsufa, Jakuba Hromadu, Daniela Koska a Mohameda Tijaniho. Na zkoušce ve Slovanu naopak neuspěli Nikola Gluščevič a Bankole Adekuoroye, Lukáš Csáno a Jakub Barac o své smlouvy bojují na rakouském soustředění, oba už se během přípravy gólově prosadili.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud