20. srpna 2020 • 13:24

Trpišovský je náš Klopp, řekl Tvrdík. Kouč dostal extra dlouhou smlouvu

Autor: jon, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak už v předchozích dnech informoval deník Sport, fotbalová Slavia si pojistila služby trenéra Jindřicha Trpišovského. Na čtvrteční tiskové konferenci klub prostřednictvím šéfa Jaroslava Tvrdíka oficiálně oznámil, že úspěšný kouč se svými spolupracovníky bude pokračovat v Edenu. Jde na české poměry o výjimečně dlouhý kontrakt - uzavřel tříletou smlouvu s dvouletou oboustrannou opcí.



Tvrdík během dlouhého monologu nastínil ambice Slavie do dalšího ročníku. Na samém závěru své řeči oznámil to nejdůležitější - potvrdil dlouhodobou spolupráci s Trpišovským a jeho realizačním týmem.

„Jindřich Trpišovský je v současnosti bezkonkurenčně nejlepším trenérem v Česku. Byť jde o smlouvu tři plus dva, já ji beru jako pětiletou. Jindra je nejen trenér, ale i úspěšný manažer velké firmy a jeden ze symbolů klubu,“ uvedl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. „Dlouhodobé smlouvy jsou v Česku neobvyklé, ale inspirujeme se velkými kluby jako třeba Liverpoolem s Jürgenem Kloppem,“ dodal.

Trpišovský se stane nejlépe placeným trenérem v Česku - podle informací Sportu se jeho gáže pohybuje v rozmezí 1,3 - 1,4 milionu korun s tím, že za každý získaný bod jej čeká příjemný bonus 100 tisíc. 

„Má být nejdražším trenérem v České republice,“ zdůraznil Tvrdík. „Nejsou to jen naše sportovní výsledky, ale i ty finanční, které opravňují Jindru a jeho tým, aby brali v Česku nejvíc. Ale nebylo to jen o penězích - měl nabídky z ruské ligy, arabského světa za miliony eur čistého měsíčně,“ dodal šéf vršovického klubu.

Ibrahim Traoré, Vladimír Coufal a Nico Stanciu při představování nových dresů Slavie
Ibrahim Traoré, Vladimír Coufal a Nico Stanciu při představování nových dresů Slavie

O dlouhodobý kontrakt ve Slavii stál také Trpišovský. „Vážím si, že můžeme pokračovat v naší cestě, kterou jsme začali před dvěma a tři čtvrtě roku. Začátek byl krkolomný, ale pak se nám povedlo to, o čem jsme mluvili. Chtěli jsme, aby měla Slavia jméno na evropské scéně a to se nám povedlo,“ hlásil spokojený kouč. „Z některých stran jsem slýchal, že jsme dosáhli už všeho, co jsme mohli dosáhnout, a že je čas jít dál. Já si to ale nemyslím. Vrchol může teprve přijít,“ dodal.

Trpišovský přišel do Slavie na konci prosince 2017. S Pražany na domácí scéně získal dva ligové tituly a dvakrát s nimi vyhrál pohár MOL Cup. Vloni v Evropské lize došel s týmem až do čtvrtfinále a poté na podzim mužstvo dovedl do základní skupiny Ligy mistrů.

„Musím upřímně říct, že o ničem jiném jsem ani neuvažoval. Kluci vědí, že prioritou pro mě bylo zůstat ve Slavii. Jak bude vypadat rok 2025? To nevím, je to strašně daleko. Jsem tu teprve dva a půl roku a přijde mi, že jsem tu tak 20 let. Za ty dva a půl roku jsem si splnil spoustu cílů. Stále jich mám ale spoustu, které mě ženou dopředu,“ uvedl Trpišovský, který v minulosti vedl Žižkov či Liberec.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

iSport podcast: Kdo posílil nejlépe? Předejde Sparta dalšímu kolapsu po přípravě?
Video se připravuje ...

Titul získá znovu Slavia, tipují redaktoři deníku Sport. Koho ještě řekli?
Video se připravuje ...

Který tým nejlépe posílil? Slavia, ale i Liberec, tvrdí redaktoři deníku Sport
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud