24. srpna 2020 • 04:40

Co ukázala kanonáda Slavie? Síla S+Š, probuzený Tecl i posily mimo

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
  • Slavia v Budějovicích dominovala, zářili Stanislav Tecl (vpravo) i Nicolae StanciuSlavia v Budějovicích dominovala, zářili Stanislav Tecl (vpravo) i Nicolae StanciuFOTO: koláž iSport.cz

    Vlétla do FORTUNA:LIGY tím nejlepším možným způsobem. Slavia vyhrála v Českých Budějovicích 6:0, a hned po úvodním kole tak zase vládne ligové tabulce. Na jihu Čech si v neděli počínala suverénně. Kritické hlasy důrazně umlčel hlavně Stanislav Tecl, který nasázel hattrick. Celý zápas poprvé od října loňského roku odehrál uzdravený stoper David Hovorka. Co dalšího první duel Pražanů v nové sezoně ukázal?

  • Dokonalý start

    Jako by na dálku chtěla předčít Spartu, která si o den dřív v Brně vypracovala náskok také velmi brzy. Slavia ovšem byla ještě rychlejší, Stanislav Tecl poprvé mohl slavit už po 45 vteřinách utkání. V páté minutě zvýšil kapitán Jan Bořil a Pražané jednoznačně vyrazili za vítězstvím.

    „Z první akce jsme dali gól, z první standardky další. Lepší to být nemohlo,“ pochvaloval si kouč Trpišovský. Naivní bránění Dynama pak červenobílé pouštělo do dalších šancí. I proto se skóre nakonec zastavilo až na hrozivě vypadající šestce.

    Spokojený Trpišovský: Tecl byl neudržitelný celý týden, pomohl nám vstup
    Video se připravuje ...

    České Budějovice - Slavia: Bleskový start sešívaných! Po 45 vteřinách skóroval Tecl, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Hovorka je zpátky

    Po téměř deseti měsících odehrál David Hovorka kompletní ligový zápas. Slávistický stoper si v říjnu při utkání na hřišti Plzně poranil koleno, pak absolvoval operaci a dlouhou rekonvalescenci. Teď je konečně zpátky. Comeback v Budějovicích zvládl po boku Davida Zimy bez problémů, deník Sport jeho výkon ohodnotil známkou 7.

    Fanouškům mohlo zatrnout jen při jednom momentu v první půli, kdy se pustil do kličkování, a po souboji mu chvíli trvalo, než se zvedl ze země. „Chtěl bych poděkovat všem, co mi pomáhali. Bylo to dlouhé. Nyní cítím obrovskou úlevu,“ podotkl po návratu Hovorka. Kouč Trpišovský teď má ve středu obrany příjemné starosti – čtveřice Hovorka, Zima, Kúdela, Karafiát má obrovskou kvalitu.

    David Hovorka (vlevo) se po zranění vrátil do základní sestavy SlavieFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Probuzený Tecl

    Jeden zápas mu stačil k tomu, aby dal stejně gólů jako za celou minulou sezonu. Stanislav Tecl hattrickem umlčel hlasy, které by na hrotu raději viděli Petara Musu. Útočník, jenž prvního září oslaví třicáté narozeniny, se prosadil různými způsoby. Nejprve bezpečně proměnil únik, pak mu pomohla teč obránce a třetí trefu přidal zblízka hlavičkou. „Jsem opravdu rád, že se mi to povedlo. Hlavně kvůli minulé sezoně, kdy jsem šance pálil,“ oddychl si Tecl po utkání.

    České Budějovice - Slavia: Dynamo v rozkladu, Tecl završil hattrick, 0:5
    Video se připravuje ...

  • Síla středu zálohy

    Sledovat dlouhé pasy Nicolae Stancia a Petra Ševčíka? To vážně stálo za to. Slávistickým středovým záložníkům duel v Budějovicích sedl náramně. K prvnímu gólu vyslal Tecla Ševčík přesnou přihrávku z vlastní poloviny. Druhá branka padla po Stanciově rohu. Akce před třetí a čtvrtou trefou rozjely další Stanciovy pohotové balony za obranu. A na 5:0 zvyšoval Tecl po Ševčíkově pobídce. Dominantní výkon obou ligových hvězd.

    České Budějovice - Slavia: Teclovu ránu přizvedl Čavoš mimo dosah brankáře, 0:3
    Video se připravuje ...

  • Posily mimo nominaci

    Slavia v létě přivedla pět posil, do ligového rozjezdu však naskočila jediná. Ondřej Lingr přišel na hřiště v 82. minutě místo Ševčíka. A čtveřice nových tváří z Liberce? Žádná z nich se vůbec nevešla do osmnáctičlenné nominace. To je trochu překvapivé hlavně u Ondřeje Karafiáta s Tomášem Malínským, nedostalo se ani na Michala Berana s Janem Kuchtou, který pro utkání nebyl k dispozici. „Více hráčů by si zasloužilo hrát, a to na různých postech. Je možné, že už hned proti Příbrami uděláme změny, protože půjde o trochu jinou typologii zápasu,“ vysvětlil Trpišovský.

    SESTŘIH: České Budějovice - Slavia 0:6. Dominance mistra, hattrickem se blýskl Tecl
    Video se připravuje ...

    David Hovorka (vlevo) se po zranění vrátil do základní sestavy Slavie
    David Hovorka (vlevo) se po zranění vrátil do základní sestavy Slavie

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud