Jan Vacek
27. srpna 2020 • 13:48

Dobrá zpráva pro Spartu! Hanckův stav se lepší, naskočí už v neděli?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně se předpokládalo, že spolu s dalšími rekonvalescenty naskočí do nové sezony až po reprezentační pauze. Zdravotní stav elitního stopera Sparty Dávida Hancka se ale v posledním období zlepšil natolik, že by podle informací redakce iSport.cz mohl být trenéru Václavu Kotalovi k dispozici už pro nedělní ligový mač se Sigmou. Definitivní zelenou mohou dát testy, které slovenského reprezentanta čekají na konci týdne.



Patřil do skupiny hráčů, o kterých se dopředu vědělo, že ostrý start nového ročníku nestihnou. Dávida Hancka během letní přípravy brzdily problémy s kolenem, v plné zátěži nebyli ani navrátilec z Itálie Ladislav Krejčí, David Moberg Karlsson či Martin Minčev.

„Tihle hráči podle mě naskočí až po prvních dvou ligových utkáních,“ přiznal bez okolků na generálce na sezonu hlavní trenér Václav Kotal.

Nyní se zdá, že by se minimálně v případě Hancka tahle predikce naplnit nemusela. Podle informací portálu iSport.cz se totiž stav talentovaného zadáka skokově zlepšuje a ve hře je reálná možnost, že by mohl být k dispozici už na nedělní utkání proti Sigmě.

Slovenský obránce Dávid Hancko ve chvíli, kdy spolu se sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým podepisuje prodloužení hostování s opcí
Slovenský obránce Dávid Hancko ve chvíli, kdy spolu se sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým podepisuje prodloužení hostování s opcí

Záležet bude na tom, jak projde zdravotními testy v závěru týdne. Každý návratilec do akce totiž musí absolvovat výstupní protokol vedoucího fyzické přípravy Bena Ashwortha. Ten odhalí, zda je hráč skutečně připravený na maximální zátěž. Pro Spartu je to ochranný mechanismus, aby eliminovala jakékoli riziko možných dalších komplikací.

Leccos o Hanckově aktuálním stavu naznačuje i fakt, že byl v týdnu nominován Pavlem Hapalem do slovenské reprezentace. Zda za ni ale naskočí do duelů proti Česku a Izraeli, to zatím není jisté.

„Rozhodne se podle toho, jestli bude připravený na utkání se Sigmou. Pokud ano, Sparta nebude mít problém s tím, aby hrál i za reprezentaci,“ upřesnil zdroj blízký pražskému klubu.

Bez svého klíčového muže a jednoho ze symbolů jarního vzestupu každopádně Pražané v první soutěžní prověrce obstáli. V Brně vyhráli po impozantním nástupu 4:1, na Hanckově pozici na levé straně tříčlenné stoperské vozby alternoval David Lischka. Nevedl si vůbec zle, dokonce zaujal krásnou asistencí na úvodní trefu Andrease Vindheima.

Potenciální Hanckův návrat do sestavy by navzdory tomu byl pro Spartu velkou vzpruhou. Ne nadarmo bylo udržení rodáka z Prievidze pro vedení klubu v létě tématem číslo jedna. „S trenérem jsme se shodli, že setrvání Dávida je pro nás prioritou,“ potvrdil i sportovní ředitel Tomáš Rosický.

To se povedlo, nyní je na spadnutí i jeho premiéra v nové sezoně. Dojde k ní už v neděli?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

INSIDER: Stanciu je vzor. Odchod ze Sparty mám asi na svědomí, říká Hašek
Video se připravuje ...

MOMENTY 1. kola: Dominance pražských týmů. Heidenreich psal historii
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Brno - Sparta 1:4. Hotovo bylo do půle, dvakrát skóroval Dočkal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud