Jan Vacek
31. srpna 2020 • 04:55

Dočkal bez Kangy roste, kápo Čelůstka i asistent Hložek. Co ukázala Sparta?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
21
  • Fotbalisté Sparty se radují z gólu Libora Kozáka proti OlomouciFotbalisté Sparty se radují z gólu Libora Kozáka proti OlomouciFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Dva zápasy, šest bodů, skóre 7:1. Sparta může být se vstupem do nového ročníku spokojená, první reprezentační přestávku prožije v dobré náladě. K té jí pomohl i nedělní přesvědčivý triumf 3:0 nad Sigmou, který dvěma góly řídil obrozený útočník Lukáš Juliš. Projděte si, co všechno druhý soutěžní mač Letenských v sezoně ukázal.

  • Juliš kvete dál

    Lukáš Juliš je definitivně zpět, teď už o tom nemohou být žádné pochybnosti. Odepisovaný útočník nechal za sebou vleklé zdravotní lapálie a pořádá střelecké manévry. Extrémně produktivní byl už na jaře během hostování v Sigmě, z tempa nijak neubral ani po návratu na Letnou. Trefil se v úvodním kole v Brně, v neděli pak dvěma góly řídil triumf Sparty 3:0 shodou okolností právě nad Hanáky. „Líbí se mi na něm, že dokáže proměnit většinu svých šancí,“ pochvaluje si trenér Václav Kotal.

    Sparta - Olomouc: Zahradníček namazal Julišovi, ten tvrdou ranou k tyči zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Jediný lídr Dočkal

    Už na jaře byl produktivní, herně to ale ze strany Bořka Dočkala vždycky nebylo ideální. Jako by se stále potýkal s následky vážného poranění achilovky. V nové sezoně je sparťanský kapitán zatím k nezastavení. Dvěma góly setnul Zbrojovku, další dvě branky připravil i ve střetu s Olomoucí. Znovu připomínal toho Dočkala, jenž před přesunem na marodku táhl Spartu i národní tým. „Bořek po odchodu Kangy převzal roli skutečného lídra. Potvrzuje to čísly a je pro naši ofenzivu klíčovým hráčem,“ zdůraznil Kotal.

    Kapitán Sparty Bořek Dočkal při zápase s Olomoucí Kapitán Sparty Bořek Dočkal při zápase s OlomoucíFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Letná jako tvrz. Opět

    Historicky to platilo. Z Letné se body nevozily. A když už, byla to spíš výjimka. V posledních letech sparťanský stánek o tuhle auru postupně přicházel, teď se ale podle všeho vrací nazpět. Výhra nad Sigmou byla pro Spartu už sedmou domácí v řadě za sebou. Navíc při dominantním skóre 18:3. „Jen mě mrzí, že u toho nemůže být víc fanoušků,“ posteskl si trenér Kotal. Výkony týmu v domácím prostředí ho každopádně musí těšit. Pražané se o svou tvrz opět mohou opřít.

    SESTŘIH: Sparta - Olomouc 3:0. Pohodlná výhra, dvěma góly zazářil Juliš
    Video se připravuje ...

  • „Kápo“ Čelůstka

    Kapitánem Sparty je Bořek Dočkal, v lídra zadních řad se ovšem velice rychle vyprofiloval Ondřej Čelůstka. Zkušený reprezentant nepotřebuje mít na paži pásku, aby vám hned bylo jasné, kdo je šéf defenzivní linie. Čelůstka, jenž na Letnou zamířil v létě z Turecka, diriguje všechny spoluhráče kolem sebe, dominuje v soubojích, dobře čte hru. Vnáší do ní navíc i správný mix rychlosti, důrazu i vychytralosti. Dokáže osvědčit konstruktivní rozehrávku, hlavně v prvním poločase duelu se Sigmou rozjížděli domácí akce téměř výhradně přes něj.

    Obránce Ondřej Čelůstka je jednou z letních posil Sparty Obránce Ondřej Čelůstka je jednou z letních posil SpartyFoto Sparta.cz

  • Hložek (zatím) jako asistent

    Po přesunu na hrot se logicky očekávalo, že se Adamu Hložkovi kolonka se vstřelenými góly začne plnit. Tak se zatím neděje, největší současný talent českého fotbalu na první trefu v nové sezoně stále čeká. To ovšem neznamená, že by pro tým nebyl platný. Naopak! Rodák z Ivančic se vtělil do role nahrávače. Asistenci si připsal v Brně i v neděli proti Sigmě, kdy nezištně před prvním gólem posunul balon parťákovi Lukáši Julišovi. Paralelně s tím se ovšem Hložek dostává i do šancí. Zdá se být jen otázkou času, než si vyrovná mušku.

    Sparta - Olomouc: Hložek se dostal za obranu, Juliš do prázdné brány otevřel skóre! 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
21

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud