Premium
19. ledna 2021 • 12:00

Absence: 5 plusů pro Slavii. Sparta cítí Stramaccioniho dozvuky, míní Soukup

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta na Baníku bez střely na bránu, ale taky bez jedenácti hráčů kádru. Je to ostuda, nebo přijatelný důsledek rozsáhlých absencí v kádru Letenských? Slavia byla bez sedmi důležitých opor, přesto zdolala, i když s obtížemi, Olomouc 3:1. Největší rozdíl mezi oběma „S“ byl právě ve schopnosti dostat se do zakončení. A vítkovická Sibiř oproti dobře připravenému hřišti v Edenu fotbalu taky dvakrát nepomohla. V prémiové části článku najdete vysvětlení, proč si Slavia poradila lépe, i rozhovor s Miroslavem Soukupem.



Kromě osmi absencí Mladé Boleslavi měly Sparta a Slavia nejvíc děravé kádry před prvním kolem jarní části. Letenští? Neuvěřitelných jedenáct hráčů mimo. „Sešívaní“ sedm.

Mohl za to zčásti covid, zranění a taky karetní tresty, v případě defenzivního univerzála „rudých“ Ladislava Krejčího II stále probíhající trest za loket, kterým v závěru podzimu trefil do hlavy pardubického záložníka Tomáše Solila.

Jenže některým sparťanským fanouškům nepřipadá, že by obrovská marodka jejich týmu měla fungovat jako polehčující okolnost pro výkon ve Vítkovicích. Štve je nula, která dráždivě svítí u střel na bránu. S tím souvisí i pohled Sportem osloveného experta Miroslava Soukupa, bývalého kouče Slovácka nebo reprezentační dvacítky.

„Pořád jsou u Sparty cítit dozvuky z neúspěšné éry trenéra Stramaccioniho. Nemyslím si, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud