Jakub Konečný
26. února 2021 • 20:40

Liberec spláchl nováčka. Trenér Pardubic: Nejhorší poločas, co tu jsem

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bum, bum, bum a ještě jednou bum. Liberec se s Pardubicemi vůbec nepáral, o své rekordní výhře v tomto ročníku rozhodl už v první půli, v níž nováčka spláchl čtyřmi góly. Hostům nebylo nic platné ani trojnásobné střídání už ve 27. minutě, navíc neproměnili pokutový kop. Zkrátka zápas-blbec. „Jsem vystřílený na dva roky, mám průměr gól na sezonu,“ culil se naopak domácí hrdina Michal Sadílek s bilancí 2+1.



Rychlá tyčka Michaela Rabušice hosty dostatečně nevarovala, tak jim nabuzený Liberec naložil, co se do nich vešlo. V modrých dresech zářili sváteční střelci – Michal Sadílek zaznamenal své první dva góly v české nejvyšší soutěži, Ondřej Karafiát se prosadil po čtyřech letech.

„Vamos!“ burcoval spoluhráče nadšený Jhon Mosquera, autor jedné z asistencí, po fantastickém vstupu do utkání.

Zato pardubický kouč Jiří Krejčí nevěřil svým očím, svůj tým nepoznával. Tak špatně po postupu do ligy ještě nováček nezahrál. Jako by ještě seděl v autobusu.

„Pro mě to byl nejhorší poločas za celou dobu, co v Pardubicích jsem,“ přiznal trenér, který v klubu působí od roku 2013.

Už ve 27. minutě proto sáhl k ráznému řešení a hned třikrát střídal. Stáhl chybujícího beka Jana Proseka, který se podepsal pod první inkasovaný gól. A také dva veterány – kapitána Jana Jeřábka a útočníka Pavla Černého – kteří vysoké tempo zápasu absolutně nestíhali.

Brankář Liberce Milan Knobloch chytil v souboji s Pardubicemi Davidu Hufovi pokutový kop
Brankář Liberce Milan Knobloch chytil v souboji s Pardubicemi Davidu Hufovi pokutový kop

„Prohráváte, chtěli jsme jít do dvou útočníků, něco s tím udělat. Druhý poločas jsme se zvedli, ale to je pozdě,“ litoval Krejčí.

Po faulu Matěje Chaluše na Michala Petráně, jednoho z náhradníků, se Pardubice mohly vrátit do hry. Jenže další střídající hráč David Huf z pokutového kopu Milana Knoblocha nepřekonal. Liberecký gólman tak neinkasoval ani ze třetí penalty v této sezoně.

„Škoda, kdybych proměnil, ještě bylo o co hrát. Milda mě bohužel přečetl, měl jsem to kopnout líp,“ uznal mladý útočník.

Huf se trefil až po přestávce, s přehledem zakončil pěknou kombinační akci, kterými jsou červenobílí proslulí. V pátek se však ke svému kultivovanému fotbalu vůbec nedostali, domácí je na rychlém terénu včas dostupovali a po zisku míče okamžitě valili na bránu.

Platilo to i ve druhé půli, kde mohli skórovat Jakub Nečas, Michal Faško i Imad Rondič, ale ve vyložených pozicích soupeře ušetřili od ještě většího debaklu. První dva předvedli žalostné zakončení, Rondič měl i smůlu, proto svou střeleckou formu tentokrát nepotvrdil.

„Za rychlé vedení jsme byli rádi, umožnilo nám to dostávat do hry kluky, kteří nehrají pravidelně. I po přestávce jsme měli mraky šancí, zápas mohl dopadnout ještě lépe,“ tvrdil trenér vítězů Pavel Hoftych.

Pardubice teprve podruhé v sezoně nebodovaly v zápase, v němž skórovaly. Poprvé se jim to stalo na podzim v Mladé Boleslavi, odkud si odvezly stejnou porážku 1:4. Liberec se naopak vyhoupl na čtvrtou příčku o skóre před Jablonec.

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 4:1. Kanonádu řídili Karafiát a Sadílek
Video se připravuje ...

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud