26. června 2021 • 16:12

Konec dohadů, Gebre podepsal v Liberci. Jak vypadá smlouva?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to možná trochu déle, než se očekávalo, ale Theodor Gebre Selassie se vrací do Liberce. Na severu rozjížděl mezi lety 2008-12 kariéru, pak zakotvil v bundesligovém Werderu Brémy, kde strávil dlouhých devět sezon. Ve Slovanu došlo zatím k podpisu kontraktu na sezonu, následně se bude rozhodovat, jestli 34letý zadák neposílí manažerské pozice.



Jednání nabrala tento týden rychlý spád. Po podepsání smlouvy se Gebre Selassie zapojí už v pondělí do přípravy na novou ligovou sezonu, v Liberci mu zbývají pouze tři starty k stovce odehraných ligových zápasů za klub. Loučil se po mistrovském ročníku 2011/12, kdy se následně zúčastnil EURO 2012 v Polsku.

Za devět let odehrál ve Werderu 273 bundesligových zápasů, stal se kapitánem a jednou z klubových legend. Loučení s německým klubem nebylo zrovna nejjednodušší, Brémy totiž v minulém ročníku spadly do druhé ligy. Ve Slovanu bude zkušený zadák oblékat číslo 23.

„Smlouva byla zatím uzavřena na rok, pak se dohodneme, zdali bude Theo pokračovat jako hráč, nebo se zapojí do manažerských či trenérských činností v klubu,“ upřesnil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal na stránkách klubu. Osobně přeje nové akvizici, aby jí hráčská kariéra vydržela co nejdéle.

„Jsem rád, že to klaplo. Pro mě se návratem uzavírá pomyslný kruh, kariéra bude celistvá,“ komentovala nejnovější posila, kterou klub představil povedeným videoklipem po vzoru amerického seriálu z 90. let The Fresh Prince. „Přicházím s tím, že moje role bude také mentorská. Poslední roky jsem byl nejstarší hráč i v Brémách, rád budu zkušenosti předávat dál.“

A co budoucnost? Vše se bude odvíjet podle zdravotního stavu. „Budu chtít odehrát co nejvíc zápasů, ovšem záleží na mém těle. Uvidíme, jak vše budu zvládat,“ pokračoval Gebre Selassie. Do klubu se přesunul také jeho syn, který byl u podpisu smlouvy. „Naskočil v podstatě dřív než já, v prvních týdnech byl nadšený. Proto jsem ho vzal i na schůzku, chtěl jsem, aby věděl, jak to funguje, když se bude snažit,“ uzavřel s úsměvem.

Zkušený zadák se stal čtvrtou libereckou posilou v přestupovém období. Předtím dorazili na sever stoper Justen Kranthove (Leicester U23) a Filip Havelka s Ondřejem Novotným ze Sparty.

Pavel Hoftych o postu pro Thea Gebre Selassieho

„O postu jsme se už bavili. Víme, že umí hrát pravého beka, pravého halfbeka a použitelný je i na stoperu. Až na to přijde, debatu rozvineme podle tréninku, jeho cítění i toho, kde by byl nejplatnější. Pro nás bude klíčové, aby vymáčkl svůj potenciál."

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

V Liberci podepsal Theo Gebre Selassie zatím roční kontrakt
V Liberci podepsal Theo Gebre Selassie zatím roční kontrakt

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud