Martin Mls
Premium
16. února 2022 • 04:40

Drobný: Mám strach, aby Dynamo nešlo do kytek. Sivoka je mi líto

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rezignace sportovního ředitele Tomáše Sivoka, vyhazov šéfa akademie Aleše Křečka a nahnutá pozice trenéra ligového áčka Davida Horejše. Fotbalové České Budějovice zažívají dusné dny, majitel Vladimír Koubek rozjel čistku. „Je ostuda, co se teď v Dynamu děje,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium budějovický odchovanec a bývalý reprezentační brankář Jaroslav Drobný.



Když se ho zeptáte, jak se má, s úsměvem odpoví: „Já dobře.“ Ví, že v jeho srdcovém klubu je hůř. Jaroslav Drobný ještě před rokem v Českých Budějovicích chytal ligu a pak odešel do Mnichova, kde trénuje gólmany v juniorce slavného Bayernu. Na dálku sleduje perné dny v Dynamu, které odstartoval nečekaný sobotní odchod jeho někdejšího parťáka Tomáše Sivoka z pozice sportovního ředitele. Už nechtěl dál spolupracovat s majitelem a předsedou představenstva Vladimírem Koubkem, jenž podle Sivoka lže, nedodržuje dohody a má problémy s financováním klubu. „Tomáše je mi líto,“ poví Drobný.

Napadlo by vás, když Sivok loni v létě nastupoval do funkce, že skončí už po necelém půl roce?
„Upřímně, je to pro mě silný kafe. Znám ho dlouho a jsem si stoprocentně jistý, že všechno, co řekl, je pravda. Jsem smutný z toho, že se špína z klubu pere v novinách, ale Tomáš se musel bránit. Není možné, aby na sobě všechna obvinění nechal. Navíc od člověka, který mi připadá, jako kdyby si koupil hračku a pak zjistil, že nemá na nové baterky. Přitom fotbalový klub není hračka, jako majitel máte obrovskou zodpovědnost vůči spoustě lidem.“

Měl jste od Sivoka a trenéra Davida Horejše průběžně přehled o situaci v Dynamu?
„Jasně, bavili jsme se o tom už na podzim. Sivy i Horyna byli špatní z toho, že majiteli docházejí peníze. Je pravda, že třeba Mick van Buren má na budějovické poměry nadstandardní plat, ale každý si přece dokáže snadno spočítat, jestli na to má, ne? Tomáše a Davida mrzelo, že by museli vrátit Van Burena z hostování do Slavie, jak to pan Koubek zamýšlel. Byla by to škoda i pro Micka, který by už v této sezoně podle regulí nemohl hrát v třetím klubu. Když jsme u případu Van Buren, kauza kolem údajně falešného podpisu na smlouvě mezi kluby mi přišla hodně bizarní.“

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný po jednom ze zákroků v zápase se Spartou
Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný po jednom ze zákroků v zápase se Spartou

V čem?
„Ve dvou ohledech. Zaprvé: pan Koubek o tom v klubu mluvil už někdy na podzim, ale když to Tomáš chtěl řešit, zametlo se to pod stůl. A teď při Sivyho odchodu to majitel znovu vytáhnul… A druhá věc: jestli na smlouvě vážně není pravý Koubkův podpis, není neplatná? A pokud ano, nehrál Van Buren dosavadních patnáct ligových zápasů za Dynamo načerno?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud