12. dubna 2022 • 17:25

Nejsou lidi. V posledních dvou kolech bude VAR jenom poloviční

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přituhuje, ovšem videorozhodčí zvolní v konci základní části F:L z osmi zápasů na čtyři. To proto, že poslední dvě kola začínají ve stejný čas, a tak chybí technika i proškolený personál k ní. „Video bude u poloviny utkání, víc nejsme schopni pokrýt,“ vysvětluje Tomáš Bárta, ředitel ligy.



Má se to takto. Z osmi souběžně hraných zápasů dvě pokryje O2 TV, přenos i techniku potřebnou pro videorozhodčího. Zbylých šest utkání streamuje společnost BMG. „Ta se zároveň stará i zabezpečení systému VAR, ovšem z personálních důvodů zvládne pouze dva. Na víc nejsou proškolení lidé,“ vysvětluje Bárta, že na víc zápasů nemá firma dostatečně kvalifikované techniky. 

Radek Příhoda, předseda komise rozhodčích, z toho není nadšený, ale situaci bere. „Byl bych pochopitelně raději, kdyby video bylo na všech zápasech. Ale respektuju, že to není možné,“ říká.

V 29. kole dohlédne video na „mistrovské“ duely Jablonec–Slavia, Plzeň–Baník, Sparta–Slovácko a záchranářský střet Pardubice–Teplice.

A opačně, jako za starých časů si to rozdají Zlín–Mladá Boleslav, Hradec Králové–Olomouc, České Budějovice–Bohemians a Liberec–Karviná.

V nadstavbě už k takové potíži nedojde. Její poslední dvě kola se sice rovněž hrají ve stejný čas, ovšem pouze v rámci jednotlivých skupin. Takže lidí bude dost.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Bez přešlapů. Nejlépe si vedl Černý, Szikszay zkrotil Radu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud