Michal Koštuřík
Premium
28. května 2022 • 15:14

Svědík o Slovácku i výzvách: Nevím, jestli jsem pro Spartu dost dobrý

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po finále se Spartou sebral pohár, strčil ho do krabice a odvezl na tři dny na východ Čech do Hrochova Týnce, kde se s rodinou usadil. Tady není Martin Svědík (47) přísný šéf lavičky, ale táta, manžel, přátelský soused či divák tréninků a zápasů šestiletého syna. „Když trenér chce, nosím třeba branky,“ přibližuje úspěšný kouč 1. FC Slovácko v rozhovoru pro Sport.



Půjde do Sparty či do Polska? Nebo se vrátí do Baníku? Konec spekulací, Martin Svědík zůstává v Uherském Hradišti. Smlouvu má ještě na další ročník. „Samozřejmě mě lákají i nové výzvy, tím se netajím. Rok je strašně dlouhá doba, ve fotbale a v trenéřině kór,“ říká trenér, jenž přivedl provinční Slovácko k historickému triumfu v domácím poháru a dvakrát po sobě ke čtvrtému místu ve FORTUNA:LIZE.   

Můžete říct na sto procent, že zůstáváte ve Slovácku i pro další sezonu?
„Ano. Muselo by se stát něco velkého a zásadního, čemuž už nevěřím. Nerad dělám nějakou práci polovičatě. Všechno mám ve Slovácku naplánované. Nejspíš se dostaneme do třetího předkola Evropské ligy, a to je pro trenéra velmi zajímavé. Proč to nezkusit. Musíme hledat náhradu za Jurečku, možná i za Sadílka. Plus další hráče, aby nám zapadli do systému hry. Doufám, že na to bude reagovat i vedení. Chceme postavit co nejsilnější kádr, abychom obstáli v Evropě a neměli problémy v lize. Je to výzva i zodpovědnost vzhledem ke koeficientu našeho fotbalu. Mrzelo by mě, kdyby to dopadlo jako minulý rok. (Slovácko vypadlo hned ve 2. předkole Konferenční ligy s Lokomotivem Plovdiv po výsledcích 0:1 a 1:0 na penalty) Je dobře, že začínáme až v srpnu. Budeme rozehranější. Přátelské zápasy vám ty mistrovské nikdy nenahradí.“

Na rovinu, měl jste na konci sezony nějaký kontakt s vedením Sparty?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud