Jonáš Bartoš
10. června 2022 • 10:01

Plzeň podepsala Klimenta, má číslo po Beauguelovi: Láká mě Evropa

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská Viktoria Plzeň oznámila v pátek dopoledne čtvrtou letní posilu. Do útoku přichází Jan Kliment, který poslední sezonu strávil v polské Wisle. 28letý hráč ve čtvrtek rozvázal smlouvu v bývalém klubu, jež spadl do druhé ligy,  dohodě v Plzni pak už nic nebránilo. V týmu českého šampiona podepsal na dva roky, za úkol má nahradit Jeana-Davida Beauguela, nejlepšího kanonýra minulé sezony FORTUNA:LIGY. Oblékne po něm dres s číslem devět.



Viktoria sháněla posilu do útoku, trenér Bílek lákal i Tomáše Pekharta. S ním ale námluvy nedopadly, nakonec sáhla po Janu Klimentovi, který má za sebou nepříliš povedenou sezonu v polské Wisle.

Klub, který vedl i explzeňský kouč Adrian Guľa, spadl do druhé ligy. Kliment ve čtvrtek definitivně uzavřel polské angažmá a dohodě v Plzni už nestálo nic v cestě.

„Přichází k nám velmi zkušený hráč, který by se měl bez problémů adaptovat na nové prostředí a být pro nás okamžitou posilou. Od útočníka se samozřejmě očekávají góly, Honzovi tedy přeji, aby jich v našem dresu nastřílel co nejvíce a přispěl k úspěchům celého týmu,“ uvedl k nové posile na klubových stránkách generální manažer klubu Adolf Šádek.

Osmadvacetiletý útočník se už s novým spoluhráčem Janem Kopicem fotil v mistrovském triku, teď je přestup do Plzně oficiálně potvrzený. V útoku doplní dlouhána Tomáše Chorého.  

„Jsem strašně rád, že můžu přijít do takhle velkého klubu. Zázemí na mě dýchá pozitivními pocity. Mám radost, že vše vyšlo, protože Plzeň pro mě byla úplně nejlepší variantou. Láká mě vidina evropských pohárů a těším se na to, že o ně společně zabojujeme,“ řekl nový plzeňský forvard.

Plzeň potřebovala posílit ofenzivní řady, kde přichází o Jeana-Davida Beauguela. Klíčový plejer mistrovské sezony ve Viktorii neprodloužil kontrakt a odchází jako volný hráč, nejpravděpodobnější je exotické angažmá v indonéské Jakartě, kam míří ze Slavie i obránce Ondřej Kúdela.

„Jde o silného hráče s dobrým krytím míče, kvalitním pohybem po hřišti a čichem na góly. Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a můžeme Honzu přivítat v našem týmu,“ popsal hlavní přednosti nové posily hlavní kouč Viktorie Michal Bílek.

Plzeňská mimořádná sezona: góly, které zajistily titul
Video se připravuje ...

Kliment během své kariéry oblékal dresy Jihlavy, bundesligového Stuttgartu, dánského Bröndby Kodaň, Slovácka a naposledy působil v polské nejvyšší soutěži. V roce 2015 se na domácím mistrovství Evropy jednadvacítek stal nejlepším střelcem, což jej vystřelilo k angažmá v cizině. V reprezentačním áčku nasbíral pět startů.

Západočeši představili už čtvrtou letní posilu - v uplynulých týdnech oznámili návrat záložníka Václava Pilaře (vypršení smlouvy v Jablonci), z Karviné podepsala Kristi Qoseho, z Dunajské Stredy přišel nadějný gólman Martin Jedlička. 

Hubník (37) se loučí: nejlepší obránce, kterého jsem trénoval, vzpomínal "John" Uličný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud