Stanislav Hrabě
26. května 2011 • 08:09

Plašil zvažuje odchod, láká francouzský mistr Lille

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Plašil s českou reprezentací do Japonska na Kirin Cup nepojede, klidná dovolená ho však patrně nečeká. V dresu Girondins Bordeaux se stal velkou hvězdou francouzské ligy, o kterou je eminentní zájem. Nejvíce o něj stojí mistrovský Olympique Lille.



Zůstat, nebo odejít? To je zásadní otázka, kterou nyní řeší český záložník Jaroslav Plašil. Ve francouzském Girondins Bordeaux má smlouvu do června 2013, na stole leží nová na prodloužení, ale také nabídka Olympique Lille. Zahrál by si tak Ligu mistrů.



Když se český legionář v dubnu rozhádal s trenérem Jeanem Tiganou, zdálo se jasné, že jeho dny v Bordeaux jsou sečteny. O budoucnost se obávat ovšem nemusel, vydobyl si ve francouzské lize pověst vynikajícího zahrávače standardních situací a autora finálních přihrávek. Tehdy o něj usiloval nejvíce celek Stade Rennes a vše nasvědčovalo tomu, že k dohodě dojde.

Jaroslav Plašil (vlevo) slaví se svým spoluhráčem AndremFoto EPA


Tigana však ještě před skončením ročníku sám odešel a okolo Plašila je patřičně živo. „Je pro nás klíčovým hráčem, chceme, aby prodloužil,“ prohlásil předseda klubu Jean-Louis Triaud.

Tuto možnost povýšila zvěst, že by na trenérskou lavičku měl usednout Paul Le Guen, jenž získal s Olympique Lyon tři tituly.

„Neznám ho osobně, ale pracovat s takovým oborníkem by mě těšilo,“ naznačil Plašil, že v tom případě by rád zůstal. Le Guen však včera ráno nabídku odmítl.

Mezitím probíhají intenzivní jednání, aby Plašil přestoupil do Olympique Lille. Nový šampion Francie si zajistil účast v Lize mistrů a hodlá posílit kádr. Ze středové řady mu navíc odchází Yohan Cabaye, Plašil je vyhlédnutou náhradou, kterou by trenér Rudi Garcia ve svém souboru uvítal s otevřenou náručí.

Problém by nemělo být ani odstupné, které zní na šest milionů eur (150 milionů korun). Tím by se jeho cena během francouzského angažmá zdvojnásobila, v červnu 2009 přestoupil ze španělské Osasuny Pamplona za tři miliony eur.

Smutný Jaroslav Plašil po porážce se Španělskem
Smutný Jaroslav Plašil po porážce se Španělskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud