16. září 2016 • 14:20

Děkovačka pro dva diváky? Jsme zvyklí, smál se chomutovský Gedeon

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalem se baví a navíc mu to jde pořád parádně. Patrik Gedeon už dal sice vale profesionálním soutěžím a hraje divizi v Chomutově. Na hřišti pražského Meteoru ale ukázal, že je pořád velký hráč. Odmakal celých devadesát minut, vstřelil parádní gól na 2:2 a pak v úplném závěru přihrál na vítěznou trefu Severočechů. „Dvakrát jsme teď dostali gól v poslední minutě, tak jsem rád, že se to otočilo,“ hlásil Gedeon.



Ze hřiště kráčel s úsměvem na tváři. Aby ne, ve druhém poločase dostal od defenzivní řady Pražanů hodně prostoru, navedl si míč a vypálil. Rána se zastavila až v síti. „Byla krásná, ale tečí mi pomohl bránící hráč,“ přiznal Gedeon , který si během ligové kariéry zahrál třeba za Slavii či Duklu.

To, že si fotbal užívá, bylo znát na každém kroku. Třeba i po závěrečném hvizdu, kdy se celý tým vydal poděkovat dvojici chomutovských fanoušků, která přijela tým podpořit. Gedeon na tom neviděl nic zvláštního. „Chtěli jsme těm klukům poděkovat. Jsme rádi, že s námi jezdí. A že jsou jen dva? Na to jsme zvyklí,“ dodal Gedeon.

Kromě hraní divize se věnuje na severu Čech i trénování mládeže. „V Mostě, kde jsem působil, to nabralo rychlý konec, tak jsem se vrátil domů. Vedu děti ve fotbalové akademii,“ popsal, jak je to s jeho současným fotbalovým vytížením.

O tom, že zkušený záložník byl klíčem k chomutovskému vítězství, byl přesvědčený i trenér Meteoru Karel Jeřábek. „Gedeon, to je alfa a omega jejich týmu. Dá se říct, že nás porazil jeden člověk. Měli jsme k němu ohromný respekt,“ komentoval výkon záložníka soupeře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud