27. května 2011 • 20:44

Dukla opět slaví, uspěla v Sezimově Ústí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v 28. kole druhé ligy v Sezimově Ústí 2:1 a pojistili si první místo v konečné tabulce. O páté výhře Dukly za sebou rozhodly góly Martina Jirouše a Tomáše Bergra.



Pražané, kteří si v minulém kole zajistili postup, nastoupili s několika změnami v základní sestavě a v úvodní půlhodině přečkali šance domácího celku. Brankář Kučera se nejprve vytáhl proti Vukadinovičově ráně, pak si poradil i s Machovou střelou.

V 28. minutě zachytil Přeučil výkop brankáře Fryštáka, posunul si míč do strany a vypálil. K dorážce se dostal Jirouš a otevřel skóre. Vedení však Dukle vydrželo jen pět minut. Pak odcentroval do pokutového území Javorek a stoper Šmíd si srazil míč do vlastní branky.

Šmíd se pokusil dát gól i na druhé straně, ale jeho střela proletěla těsně nad břevnem. Brankář Dukly Kučera si poradil se Simrovým sólem, v 64. minutě vyrazil jeho další střelu.

O vítězi se rozhodlo krátce nato. Berger napřáhl z 20 metrů a trefil levou šibenici domácí branky. Ve zbytku utkání už Pražané kontrolovali hru a těsné vítězství uhlídali.

Trenér Dukly Luboš Kozel přiznal, že po zajištění postupu do první ligy neabsolvovali jeho svěřenci stoprocentní přípravu. "Myslím si, že zápas se lámal v první půli, kdy si domácí vypracovali více šancí, ale nás podržel brankář Kučera. Ve druhé půli jsme zlepšili defenzivu, byli jsme lepším týmem a směrem dopředu i nebezpečnějším," řekl Kozel.

Sezimovo Ústí - Dukla Praha 1:2 (1:1)
Branky: 33. vlastní Šmíd - 28. Jirouš, 66. Berger. Rozhodčí: Kocourek - Slavík, Szarowski. ŽK: Ciferský, Novák (oba Sez. Ústí).

Sestavy:

Sezimovo Ústí: Fryšták - Novák (80. Dobal), Rožboud, Knakal, Nesvadba - Vukadinovič, Javorek, Jasanský, Cíferský - Simr, Mach. Trenér: Zákostelský.

Dukla: T. Kučera - Pospíšil, Mikula, Šmíd, Vrzal - Gedeon, Šiml (90. O. Kučera), Přeučil - Berger, Jirouš, Pázler (58. Svatonský). Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud