23. června 2020 • 11:07

Problém pro druhou ligu. Třinec musí do karantény, odložen je další duel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá fotbalová liga má problém. V kádru Třince se objevila nákaza koronavirem, jež byla objevena v sobotu u nejmenovaného hráče. Jde o fotbalistu, v jehož rodině se nemoc COVID-19 objevila v průběhu minulého týdne. Celému týmu tak byla krajskou hygienickou stanicí nařízena 14denní karanténa.



Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí profesionální soutěže, kvůli tomu odložila už třetí utkání Slezanů. Po zápasech s Vlašimí a Vítkovicemi nesehraje Třinec v nejbližší době ani duel s vedoucími Pardubicemi, který byl na programu ve čtvrtek.

Třinečtí fotbalisté ve čtvrtek podstoupili kontrolní testy a klub v pátek oznámil, že dopadly negativně. Hráč, v jehož rodině se nákaza vyskytla, však absolvoval odběry samostatně a jeho výsledek byl pozitivní.

Podle klubového webu byl z epidemiologického hlediska poslední významný kontakt s nakaženým hráčem 17. června. Od tohoto dne byla nařízena dvoutýdenní karanténa a tým bude znovu testován na jejím konci 1. července.

„O dalším postupu bude vedení soutěže jednat v nejbližších dnech a do té doby nebude LFA ani klub další záležitosti jakkoliv komentovat,“ uvedla Ligová fotbalová asociace. Situací se bude zřejmě zabývat na čtvrtečním zasedání Ligového výboru.

Jde o třetí případ COVID-19 v první a druhé lize, které po březnovém přerušení soutěží kvůli pandemii v květnu znovu zahájily sezonu. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii, oba se však již vyléčili a zapojili do tréninku. Identitu nakažených LFA ani kluby nezveřejňují.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud