29. října 2012 • 21:24

Slavia se rozešla s Boleslaví smírně díky proměněné penaltě

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas mezi Boleslaví a Slavií byl zajímavou konfrontací týmů z předku tabulky, které od sebe dělily jen čtyři body. Utkání se hrálo ve velmi bojovném duchu a navrch měli opticky spíše domácí, za které nastoupilo mnoho hráčů z širšího výběru "A" týmu. Ve druhém poločase Boleslav vstřelila úvodní branku, ale o hubené jednobrankové vítězství se připravila tím, že dovolila Slavii vybojovat penaltu, kterou nezahodila. Díky tomu si Pražané odvezli z Mladé Boleslavi bod.



Již před zahájením bylo slyšet hecování boleslavských hráčů, že na pražského soupeře musí vlítnout. Toto předsevzetí splnili, ovšem soupeř byl na úvodní nápor dobře připravený a bojovností zamezil domácím získat převahu. Slavia dokázala hlídat rychlonohého Kerema Buluta i jeho zrovna tak nebezpečné spoluhráče Bastera s Fillem. Poslední jmenovaný měl ke vstřelení branky velmi blízko, když před ním zívala prázdná brána, ale trefil se pouze do obránce, který mu rychle zatarasil cestu.

Přestože měla Boleslav ze začátku optickou převahu, útočit se snažila i Slavia, ale nedokázala si vypracovat dosud žádnou skutečně nebezpečnou šanci. V 45. minutě se tedy šlo do šaten za bezbrankového stavu. Po pauze to chvíli vypadalo na pokračování oťukávané, avšak v 53. minutě domácí udeřili. Kysela našel při autovém vhazování rozeběhnutého Buluta, který předložil balón Martinu Fillovi do vápna a se štěstím ho uklidil do sítě.

Boleslav mohla v 70. minutě navýšit, ale to by Kerem Bulut musel při prohozu brankáře trefit bránu a ne tyč. Míč drželi spíše domácí a vypracovali si i pár dalších šancí, ovšem ty už tolik nevolaly po gólu. Směrem dozadu byla Boleslav občas laxní a brankář Knobloch si nejednou koledoval o malér při malých domů, kdy na něj nabíhali i dva slávističtí hráči.

Hosté udeřili v 84. minutě. Lukáš Malchárek zpracoval přihrávku a dokázal utéct domácím obráncům, takže si proti němu musel Milan Knobloch vyběhnout. Slávistický útočník Knoblocha obehrál, ale ten máchl rukama po jeho nohách, přestože byl míč nejspíš už stejně ukopnutý moc daleko a hráč by nestihl zakončit. Za zákrok vyfasoval žlutou kartu a protože se stal ještě ve vápně, nařídil sudí Trávníček penaltu. Robert Hrubý ji s přehledem proměnil. V posledních minutách se obě mužstva snažila ještě strhnout utkání na svou stranu, ale neuspěla. Hráči obou celků i trenéři byli viditelně nervózní, ale nakonec se museli smířit s dělbou bodů.

Mladá Boleslav – Slavia  1:1 (1:0)

Branky: 53. Fillo - 84. Hrubý (pen.). ŽK: Fillo, Opiela, Kysela, Knobloch - Kolařík. Rozhodčí: Trávníček - Tacina, Votík.

Mladá Boleslav: Knobloch - Tvrdý (46. Hošťálek), Mižič (65. Honc), Baster, Zbrožek, Bulut, Opiela, Ščuk, Fillo, Kysela, Šťastný.

Slavia: Berkovec - Dostál (80. Šittich), Sudek, Kolařík, Mikula, Bazal, Veselý (46. Červenka), Hrubý, Čepelák, Šimeček (56. Vondráček, 90. Zámečník), Hurka (61. Malchárek).
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud