18. února 2013 • 21:13

Liberec nedokázal porazit Táborsko a o body se rozdělil

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juniorská liga se probudila ze svého zimního spánku a po tříměsíční pauze se znovu naplno rozjela. Slovan Liberec hostil v osmnáctém kole jihočeské Táborsko. Do utkání vstoupili domácí dobře, když je hned v úvodu poslal do vedení Ndiaye. Soupeř dokázal odpovědět po přestávce přesnou hlavičkou Holuba a odvezl si tak ze severu první jarní bod.



Mladí hráči Slovanu vstoupili do utkání aktivně a hned v páté minutě byli za svoji snahu náležitě odměněni. Na pravé straně se uvolnil osmnáctiletý Senegalec Moustapha Ndiaye a svojí křižnou ranou otevřel skóre zápasu – 1:0.

Hosté z jihu Čech postupem času dorovnali tempo hry a zdárně sekundovali svému soupeři. Vukadinovič sice v osmnácté minutě rozvlnil síť za libereckým brankářem, v době střely však stál v ofsajdu, což neuniklo ani postrannímu rozhodčímu.

Táborsko znovu zahrozilo až po půlhodině hry. To už se na hřišti hrála vyrovnaná partie a oba týmy bojovaly o každý balon a metr umělého trávníku. Tím kdo ohrozil gólmana Zoula, byl znovu Vukadinovič, ten dostal ideální přihrávku za liberecké beky, ale balon špatně zpracoval a do zakončení se nakonec vůbec nedostal. Po prvních pětačtyřiceti minutách tak byli spokojenější fotbalisté Slovanu, kteří odešli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Jihočeši vstoupili do druhého poločasu očividně povzbuzeni a namotivováni. Vukadinovičova rána se mezi tři tyče ještě nevešla, to však nemuselo hráče Táborska až tolik mrzet. Běžela padesátá druhá minuta, když přesný centr Rabiňáka doputoval na hlavu Jiřího Holuba, který i s trochou štěstí vyrovnal – 1:1.

Zbytek druhé půle pak pokračoval takřka stejným obrázkem jako poločas první. Vyrovnaný výkon obou celků moc gólových příležitostí nenabízel, a tak šance Ndiayeho osmnáct minut před koncem se dala považovat za největší. Domácí záložník si v šestnáctce nejvýše vyskočil na rohový kop, jeho hlavička ale postrádala potřebnou razanci a skončila pouze v místech, kde stál připravený brankář Varyš.

O třech bodech pro Slovan pak mohl ještě rozhodnout domácí kapitán Pokorný, ten se dostal po nepřehledné situaci před brankou k balonu a z otočky vystřelil. Ani on však neměl potřebné štěstí a levou tyč táborské branky minul jen o chloupek. Pro oba týmy tak skončilo první jarní měření sil zaslouženou remízou.

FC Slovan Liberec – FC MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 5. Ndiaye - 52. Holub. ŽK: 87. Kmoníček - 87. Sazma. ČK: 0:0. Rozhodčí: Černý - Mencl, Kříž.

FC Slovan Liberec: Zoul – Kmoníček, Pokorný, Lukes, Janec (85. Beníšek) – Bouška, Krystan – Hadaščok (62. Drobílek), Dydowicz (66. Leibl), Ndiaye (75. Jánošík) – Komenda.
FC MAS Táborsko: Varyš – Sazma , Hric, Kalášek, Kutner (75. Pavličko) – Holub, Kluzák, Turek, Král, Prášek (23. Rabiňák) – Vukadinovič (86. Stuchlík).


Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud