15. dubna 2013 • 17:08

V Liberci ho vyhodili za rvačku, ve Spartě se uvedl gólem

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta si pozvala na zkoušku dvacetiletého Chorvata Tina Karamatiče, kterého v prosinci Slovan Liberec vyřadil z kádru kvůli rvačce v baru. Mladý obránce, jenž byl dokonce trestně stíhán, nastoupil za juniorku letenského týmu a uvedl se gólem! Stejně tak ruský záložník Kirill Laptev. Toho Spartě doporučil sponzor.



O testech Tina Karamatiče informovala Sparta prostřednictvím sociální sítě, kde sledovala zápas juniorky s Jihlavou a uvedla, že chorvatský mladík skóroval po rohovém kopu ve 38. minutě.

Karamatič proslul rvačkou v baru v centru Liberce, kde popíjel s bývalými spoluhráči. K bitce ho vyprokoval fanoušek před třetí hodinou ráno, a to slovy: "Neměli byste radši trénovat?"

Chorvatský obránce po něm hodil těžký skleněný předmět a vážně mu poranil oko, za což mu hrozilo vězení a vedení klubu s ním okamžitě rozvázalo smlouvu.

"Jeho budoucnost jsme v našem týmu neshledali jako perspektivní," uvedl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Sparta mu přesto dala šanci. Proč? "Jde o nezávaznou zkoušku. Dlouhodobě monitorujeme situaci mladých fotbalistů a snažíme se maximálně využívat modelu juniorské ligy, kde chceme kvality jednotlivých hráčů otestovat," vysvětlil tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Na zkoušce je i mladý Rus. Doporučil ho sponzor

Mezi testované fotbalisty patří i jiný cizinec – Kirill Laptev. Podobně jako Karamatič nastoupil proti Jihlavě a povedeným gólem pomohl k drtivému vítězství 5:0.

Zajímavostí je, že ruského záložníka doporučil Spartě jeden ze sponzorů - společnost Nike. Ta o něm tvrdí, že hraje s vysokým odhodláním.

VIDEO | Sparta testuje Kirilla Lapteva

Laptev uspěl v celosvětovém projektu Nike - The Chance. Nejenže v Rusku zvítězil, ale dostal se také do výběru šestnácti nejlepších a odehrál zápas v Barceloně pod vedením slavného kouče Josepa Guardioly.

V Česku tuto akci zaštiťoval trenér a sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík.

Sparta U21 – Jihlava U21 5:0 (2:0)
Branky: 36. Laptev, 38. Karamatič, 50. Juliš, 67. Měska, 70. Miskovič z pen.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud