9. května 2016 • 12:31

Divočina po derby juniorů. Slezák mě chytil pod krkem, řekl Stracený

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divokou dohru mělo derby v Juniorské lize mezi Bohemians 1905 a Spartou. Po utkání, které Letenští vyhráli 3:1, napadl domácí trenér Dalibor Slezák vedoucího týmu Sparty Luďka Straceného. „Chytil mě pod krkem, hodil se mnou na lavičku a pak se ještě pokusil mi dát hlavičku. Byl jsem v šoku, nikdy jsem nic podobného nezažil,“ líčí Stracený. „S odstupem dne vidím svoji reakci jako přehnanou,“ kál se Slezák.



Juniorka Sparty šla do derby v roli mistra, v zápase na Bohemians ale prohrávala 0:1. Pak ovšem utkání otočila. Stracený, jenž sám dlouhá léta hrál českou nejvyšší soutěž, odmítá, že by byl duel nějak vyhrocený. „Bylo to v klidu, sudí pískal výborně, mezi lavičkami tam nebyly nějaké emoce. My jsme si užívali titul,“ tvrdí Stracený.

Všechno prý začalo až poté, co sudí duel ukončil, když si šly týmy podat ruce. S hlavním koučem juniorky Sparty Michalem Horňákem si prý Slezák normálně potřásl pravicí, u Straceného ale prý vybouchl. „Spustil na mě, že jsem sparťanský zmrd, že jsem během zápasu pořvával na jejich lavičku. Já nejsem svatý, ale tenhle zápas byl fakt v klidu,“ dušuje se Stracený.

Pak vše ještě více vygradovalo. „Chytil mě pod krkem, pak se mi snažil dát i hlavičku, ale povedlo se mi trochu uhnout, takže jsem to neschytal na nos. Pak se mnou ještě hodil na lavičku,“ kroutí hlavou.

Šlo o Straceného vystupování, ale omlouvám se

Podle Straceného trenér „klokanů“ neovládl emoce. „Nechápu to, prohru neunesl. Tohle bylo za hranou. Přitom v Juniorské lize se se všemi trenéry známe, normálně se podají ruce. Po zápase je klid,“ kroutí hlavou Stracený.

Reakce z vršovického tábora? „Celá věc se týkala pouze Luďka Straceného a jeho chování na lavičce během utkání s juniorkou Sparty na podzim na Letné a teď tady v Uhříněvsi, nikoliv Sparty,“ řekl Slezák.

„Na vystupování Luďka Straceného jsem po podzimním zápase upozorňoval i hlavního trenéra Sparty Michala Horňáka. Nicméně vystupování bylo stejné a moje následná reakce přehnaná,“ dodal.

O incidentu se zmínil web letenského klubu, Stracený je zdravotně v pořádku. „Jen na noze mám šrám z toho, jak mě zahodil, ale to není nic vážného,“ popsal.“

„S odstupem jednoho dne vidím svoji reakci jako přehnanou a Luďkovi se omlouvám,“ zakončil Slezák.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud