19. října 2016 • 16:00

Mladí sparťané slaví postup. V Youth League jdou na Altinordu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty do 19 let s přehledem postoupili do 2. kola Youth League, která je mládežnickou obdobou Ligy mistrů. Čeští šampioni staršího dorostu zvítězili v dnešní odvetě 1. kola na hřišti Mladosti Podgorica jasně 5:0 a navázali na domácí výhru 4:0 z úvodního duelu. Dalším soupeřem Pražanů bude turecký celek Altinordu Izmir, který v odvetě s Levski Sofia uhájil náskok 5:0 z prvního duelu a remízou 1:1 v Bulharsku potvrdil postup.



Letenští mladíci se v Černé Hoře už museli obejít bez trenéra Davida Holoubka, který se přesunul k A-týmu a ve čtvrtek se s dospělým výběrem Sparty představí v Evropské lize na hřišti izraelského Hapoelu Beer Ševa.

V odvetě proti Mladosti dostali šanci i někteří hráči, kteří nezasáhli do prvního duelu v Praze. Letenští mladíci nepřipustili žádnou komplikaci a také v odvetě kralovali.

Už v desáté minutě otevřel z dorážky po rohu skóre Jan Fortelný, po půlhodině zvýšil Ondřej Novotný a ještě do pauzy se prosadil Zinedin Mustedanagič, který si obhodil obránce a zamířil k zadní tyči. Čtyři minuty po pauze dal svůj druhý gól v zápase Novotný a skóre uzavřel hlavou Marián Burda.

Sparťané se snaží navázat na Příbram, která v minulém ročníku Youth League došla až do osmifinále, kde na penalty podlehla Benfice Lisabon.

Odveta 1. kola Youth League fotbalistů do 19 let:

Mladost Podgorica - Sparta Praha 0:5 (0:3)

Branky: 32. a 49. Novotný, 10. Fortelný, 41. Mustedanagič, 58. Burda. Rozhodčí: Tean (Mak.). První zápas: 0:4, postoupila Sparta.

Sestava Sparty: Čtvrtečka - P. Tvaroh, Plechatý, Burda, Čmelík - K. Tvaroh, Sedláček (75. Čajkovský), Mustedanagič, Plachý - Fortelný (75. Eichler), Novotný (59. Cabadaj). Trenér: Čunát.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud