19. února 2018 • 14:23

Totální fotbal? Hvězdná juniorka Slavie dostala výprask 4:8 od Dukly

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia nevstoupila do jarní části sezony vůbec dobře. Áčko si v sobotu přivezlo prohru 0:1 ze zasněžené Jihlavy, lépe si nevedla ani juniorka. Ta v pondělí i s posilami z prvního týmu v základní sestavě (Jugas, Van Buren, Hromada, Sobol, Tecl) prohrála s Duklou vysoko 4:8.



Vzhledem k šíři kádru potřebuje Slavia herně vytížit i ty hráče, kteří nenastoupili za áčko v Jihlavě. V pondělí dopoledne proti Dukle tak vyběhlo za juniorku na hřiště dokonce pět hráčů, kteří patří na soupisku prvního týmu.

Trenér Pavel Řehák nominoval do základní sestavy Jakuba Jugase, Micka van Burena, Jakuba Hromadu, Eduarda Sobola a Stanislava Tecla . Posílená jedenáctka ale první jarní duel nezvládla.

Dukla šla ve 20. minutě do vedení, Slavia zareagovala dvěma góly Van Burena. Nizozemský expres mohl dokončit hattrick, ve 38. minutě ale neproměnil penaltu. Místo toho ještě před pauzou stihli vyrovnat hosté.

Brankové dostihy naplno vypukly po přestávce. Volodymyr Zubašivskij dostal Duklu během úvodní pětiminutovky do dvoubrankového vedení. Tecl a Nabijev následně srovnali na 4:4, pak ale úřadoval už jen tým z Julisky.

Hostující hráči využili chatrné obrany vršovického souboru a v závěrečné půlhodině skórovali ještě čtyřikrát. Konečný výsledek 4:8 není pro slávistickou rezervu vůbec pěkným výsledkem, zvlášť v posílené sestavě o hráče prvního týmu.

"Branky soupeře plynuly z našich chyb v přechodové fázi. Vždycky jsme soupeři dali míč přímo na nohu v momentě, kdy jsme byli v pohybu dopředu. Oni nás pak dozadu přečíslili," hodnotil na stránkách Slavie vysokou prohru trenér juniorky Pavel Řehák. "Klíčové momenty utkání byly neproměněná penalta za stavu 2:1 pro nás a vyrovnávací gól na 2:2 v poslední minutě prvního poločasu," dodal. 

Velmi silný tým do juniorské ligy v prvním jarním kole nasadila i Sparta - proti Jablonci vyběhli v základu Čivič, Drchal, Kulhánek, Mustedanagič, Ristič, Sáček, tedy hráči připadající v úvahu pro Andreu Stramaccioniho. Kapitánskou pásku dostal nedávný reprezentant Lukáš Vácha.

Také v tomto utkání padalo hodně branek. Zápas skončil remízou 4:4, za Spartu se prosadili Čivič i Ristič.

MATCH OVERVIEW LEGACY

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 1:0. Trpišovskému zkazil premiéru Dvořák
Video se připravuje ...

Jihlava - Slavia: Kolář si pohrál s Ikaunieksem, udělal mu troufalou kličku
Video se připravuje ...

Jihlava - Slavia: Výborný Kolář vyběhl z brány až na půlku, zastavil brejk Jihlavy
Video se připravuje ...

Jihlava - Slavia: Dvořák prostřelil Koláře a Jihlava vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud