4. dubna 2018 • 13:41

Juniorské derby Slavia – Sparta? 4:4! Zase nářez, dva obraty, hrál i Vácha

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nejatraktivnějším prvoligovém derby Sparty se Slavií v posledních letech (3:3) se proti sobě postavily výběry obou rivalů také v juniorské lize. A budete se divit - zase to byla bláznivá přestřelka. Na slávistické půdě v Horních Počernicích gólově dokonce ještě bohatší, zápas skončil remízou 4:4. Především na sparťanské straně nastoupilo několik známých jmen z kádru áčka.



Zatímco na Letné vedla Sparta o poločase 3:0, v juniorské lize měli navrch červenobílí. Útočník Tomáš Freit je poslal do dvougólového vedení už po patnácti minutách. Ve výživné první půli došlo ještě na obrat. Postarali se o něj střelci Ondřej Novotný, Václav Drchal, který si ještě pod trenérem Andreou Stramaccionim vyzkoušel na jaře i prvoligové zápasy, a Martin Matoušek. 3:2 pro Spartu!

Hektické tempo nepolevovalo ani po výměně stran. Nejdříve Freit dokonal v 53. minutě hattrick, po vlastním gólu Jana Pavlíka dokonce Slavia znovu vedla – 4:3. Ale stejně jako na Letné před třemi týdny se body mezi týmy dělily. V 59. minutě srovnal na 4:4 další hráč s prvoligovými zkušenostmi – Zinedin Mustedanagič.

„Bylo to vynikající utkání! Jako každé derby mělo i toto správný náboj. Navíc se hrálo hodně nahoru a dolů. Škoda jen, že jsme soupeřům za stavu 2:0 dovolili dorovnat skóre. Dali nám do přestávky tři góly, to byla velká škoda. Defenzíva dnes hodně haprovala, nechávala Spartě hodně prostoru pro náběhy," hodnotil utkání asistent slávistického trenéra Ivo Knoflíček.

Nejzkušenějším hráčem na hřišti byl jednoznačně záložník Lukáš Vácha , který se začal minulý týden opět připravovat s áčkem. Do druhého poločasu zasáhl také Lukáš Juliš, který na jaře střídal v Het lize při zápasu Sparty v Karviné.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud