12. dubna 2011 • 20:00

Sebekritický Fillo: Nejde mi to a trápím se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti týdnech dnes dostal v základní sestavě plzeňských fotbalistů příležitost ofenzivní univerzál Martin Fillo, ovšem po úvodním zápase Ondrášovka Cupu v Mladé Boleslavi z něj čišelo zklamání. Předně kvůli porážce 1:2, ale zarmoutil jej prý i jeho vlastní výkon, k němuž byl velmi kritický. Velká zimní posila a navrátilec z norského Stavangeru věděl, že mu utkání příliš nevyšlo.



"Nejde mi to a trápím se. Překáží mi balón u nohy a je na mě strašně znát herní výpadek. Nemůžu se sebou být spokojený a je co zlepšovat," řekl po utkání posmutnělý Fillo, který u trenéra Pavla Vrby upadl v nemilost po mdlém výkonu v prvním jarním kole proti Hradci Králové. To Fillo vydržel na hřišti jen 56 minut, pak ve čtyřech ligových zápasech šel do akce z lavičky náhradníků až v závěru.

V nabité ofenzivní sestavě lídra ligové tabulky se Fillo v ligových zápasech nyní do vyvolené jedenáctky nedostává. Až dnes se mohl ukázat od úvodního hvizdu. "Když nastupujete málo a nejste v základu, tak se pokaždé trenérovi chcete ukázat, když přijde podobná šance. Ale nebylo to nic moc. Udělal jsem hodně chyb, hlavně směrem dopředu. Nelíbilo se mi to," řekl Fillo, který zápas v Boleslavi odehrál na levém kraji zálohy.

"Teď je to o tom, abych se časem zase dostal do určitého rytmu a začal si trochu víc věřit," uvedl Fillo, který se v lednu vrátil do Plzně po třech letech strávených v norské nejvyšší soutěži.


Trenér Vrba Filla po dnešním zápase nijak nepeskoval, byť prý ve výkonu svého svěřence viděl rezervy. "Nemůžu mu vytknout, že by nebojoval, nebo hrál bez nasazení. Ale v útoku je třeba, aby akce zpřesnil a někdy i zjednodušil," vyjádřil se Vrba na Fillovu adresu.

Fillo spatřuje svojí šanci v tom, že Plzeň kromě ligy bude dál hrát i pohárovou soutěž a tím se otevře prostor pro členy širšího kádru. "Doufám, že odvetu s Boleslaví otočíme a zápasů budeme hrát hodně, kde by mohla být i šance pro mě. Ale jak jsem říkal, jednoznačně se musím zlepšit," prohlásil Fillo.

Podle něj je dnešní výsledek z Mladé Boleslavi pro Plzeň ještě přijatelný. "První poločas nám moc nevyšel, ale ten náš vstřelený gól je ještě zlatý. I když prohra se nikomu z nás nelíbí," připomněl Fillo porážku 1:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud