11. dubna 2012 • 17:56

Pohárový duel bez branek, Olomouc remizovala s Teplicemi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

SEMIFINÁLE POHÁRU ČESKÉ POŠTY | Fotbalisté Olomouce remizovali v úvodním utkání semifinále Poháru České pošty s Teplicemi 0:0. V opatrném a upracovaném duelu měli výraznější šance hosté, Sigmu v druhé půli podržel gólman Zlámal. Odveta je na programu příští čtvrtek na severu Čech. Sparta s Jabloncem k druhému semifinálovému zápasu nastoupí ve 20:15.



Olomouc doma v posledních pěti ligových zápasech neztratila s Teplicemi ani bod a nastřílela třináct gólů, dnes ale dlouho nemohla najít cestu k vápnu hostí, natož k výraznějšímu ohrožení Grigara. Severočeši ve čtvrtfinále vyřadili ofenzivně laděný Liberec a také dnes potvrzovali, že se jim hraje lépe, když nemusejí tvořit hru.

Po jedenácti minutách dokonce dopravili míč do sítě, ale Dolejšovi zhatil radost z vedoucí trefy ofsajd. Ve 21. minutě zahrozili hosté z centru znovu, Siva hlavičkoval po rohu na hranici malého vápna kousek nad.

Sigma, v jejíž sestavě nastoupili oproti vítěznému ligovému duelu v Mladé Boleslavi čtyři noví hráči včetně zkušeného Heinze, až v druhé části první půle zpřesnila přihrávky a postupně přebrala otěže. Výraznou šanci, zato gólovou, si však Hanáci vytvořili jen v 39. minutě. Janotka prošel přes půl hřiště k pokutovému území, vysunul Klesnila a jeho přízemní střele na zadní tyč scházely jen decimetry.

Také po přestávce se k ohrožení branky dostávali hlavně hosté a Olomouc držely ve hře Zlámalovy pohotové zákroky. Poprvé se domácí brankář blýskl v 52. minutě, kdy vykopl Mahmutovičovu dorážku, pak vytěsnil Dolejšovu ránu na roh a po něm skvěle zasáhl i proti Matulově hlavičce.

Sigma, která obhajuje finálovou účast, se probudila až v závěru. Ani v jedné za čtyř solidních pozic ale Hanáci netrefili prostor mezi tyčemi. Škerle hlavou a po něm Navrátil mířili nad šibenici a střídající Ordoš nejprve rozvlnil jen boční tyč a v nastavení hlavičkoval vedle.

Sigma Olomouc - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Matějek - M. Zlámal, Slavík. ŽK: Heinz, Škerle - Rosa, Ježdík, Matula. Diváci: 2305.

Olomouc: Z. Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle, Hála - Pospíšil, Rossi - Varadi (78. Schulmeister), Heinz (69. Navrátil), Podaný - Klesnil (57. Ordoš). Trenér: Uličný.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Dolejš, Zoubele (73. Čajič), Siva, Stožický - Vachoušek - Mahmutovič (55. Jindráček). Trenér: Rada.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud