3. dubna 2013 • 20:05

Vrbu rozčílila penalta proti Plzni: To ani hodnotit nebudu!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně zklamaný byl plzeňský kouč Pavel Vrba po prohře v Jablonci (1:2). Jeho svěřenci šli brzo do vedení, ale pak spálili spoustu šancí a padli na kolena. Během pár dní už podruhé. Vrba vyzdvihl výkon jabloneckého gólmana Michala Špita. "Předvedl zákrok ve stylu Petra Čecha," řekl.



Trenéra Plzně nejvíce zklamalo posledních dvacet minut zápasu, během nichž Vrbův tým inkasoval druhou branku z pokutového kopu. A jen prohodil: "To ani hodnotit nebudu."

"Bylo to podobné jako ve 4. kole s Hradcem králové. Tam jsme také prohráli 1:2, ale to byla naše chyba, dnes to naše chyba nebyla. O to víc věřím, že nás ten závěr utkání nakopne do odvety," naznačil nesouhlas s nařízenou penaltou.

Mrzelo ho, že fotbalisté Viktorie nevyužili více svých šancí, na druhou stranu kvitoval, že Plzeň hrála aktivněji směrem do útoku než v lize proti Spartě.

"Bylo to oboustranně zajímavé utkání. Hráli jsme ofenzivně. Chyběla mi ale větší produktivita," řekl Vrba.

Michal Špit podle trenéra Plzně Pavla Vrby zachytal jako Petr Čech.Foto ČTK
Velký podíl na plzeňské porážce měl prý jablonecký brankář Michal Špit.

"Měli jsme trochu štěstí, dali jsme vedoucí gól. V první půli jsme měli ještě jednu stoprocentní šanci, kterou jsme nedali, ve druhé pak šel sám na branku Adamov, ale Špit ukázal, že je kvalitní brankář. Dokázal to hlavně v závěru prvního poločasu zákrokem ve stylu Petra Čecha," chválil trenér Plzně gólmana soupeře.

Kouče Jablonce Václava Kotala i přes výhru naštvalo, jak jeho hráči prováhali první poločas. "Nastoupili jsme s velkým respektem. Chtěli jsme Plzeň napadat, nechtěli jsme ji nechat rozehrát, ale to nevyšlo. Hned v páté minutě jsme nechali dojít stopera Čišovského až k našemu vápnu, což by se stát nemělo," kritizoval Kotal.

"Poté mohla Plzeň hrát v klidu zezadu, zatímco my museli jít do rizika. Z toho pramenila naše nervozita. Po poločase se hra ale zlepšila a mohli jsme vyrovnat i dřív. Nakonec jsme ale zápas dokázali otočit a vyhrát, což je pozitivní," doplnil trenér Jablonce.

Odveta čtvrtfinálového duelu Poháru České pošty se hraje 10. dubna.

Radost fotbalistů Jablonce po vstřelené brance Karla Pitáka do sítě Viktorie Plzeň.
Radost fotbalistů Jablonce po vstřelené brance Karla Pitáka do sítě Viktorie Plzeň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud