1. května 2013 • 18:50

První gól Chramosty! A Sparta přišla o výhru v semifinále poháru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Fotbalisté pražské Sparty remizovali ve středu v úvodním semifinále Poháru České pošty v Mladé Boleslavi 1:1. Spartu poslal do vedení sedm minut po pauze Ladislav Krejčí, v 73. minutě vyrovnal prvním gólem po operaci kolena domácí Jan Chramosta. Odveta je na programu za týden na Letné, příští víkend pak oba týmy změří síly také v lize.



Letenští po dvou měsících nasadili do základní sestavy útočníka Bednáře a zimní posila se od začátku zapojovala do kombinačních akcí. V jedenácté minutě si s Bednářem narazil Hušbauer, vrátil ze strany míč na hranici vápna a nabíhající Vidlička orazítkoval horní část břevna.

Jinak ale byli v úvodu aktivnější domácí a v rozmezí dvou minut dvakrát zahrozili po centru. Nejprve po rohu těsně minul nabíhající Magera. Pak se dostal k zakončení Dosoudil, ale Čech, který mezi sparťanskými tyčemi v pohárovém duelu opět zastoupil Vaclíka, stačil hlavičku ještě před brankovou čárou zkrotit.

Po svižném úvodu tempo opadlo a těžiště se přesunulo do středu pole. Z vyrovnané hry vybočila akce Krejčího s Kadeřábkem, Miller ale nakonec neměl se zákrokem práci. Na druhé straně zahrozili Mladoboleslavští znovu ze vzduchu, Dosoudil hlavičkoval v dobré pozici nad.

Po přestávce pokračovala Sparta ve zlepšeném výkonu z druhé části úvodního dějství a brzy mírnou převahu přetavila ve vedoucí trefu. Millera v 52. minutě zaskočil přízemní střelou k tyči Krejčí.

Domácí až po inkasovaném gólu znovu zvýšili obrátky. Po velkém závaru a několika odrazech odvrátil se štěstím míč na roh Vidlička, v 64. minutě pak Nešpor přehlavičkoval odkrytou branku. Sparta prováhala několik nadějných brejků a v 73. minutě ji za to stihl trest.

Střídající Chramosta nadvakrát doklepl do sítě Nešporův přízemní centr a oslavil premiérový gól od návratu po operaci kolena. Středočeši zatlačili hosty na jejich půlku a nakonec nebyli daleko od obratu. Po Dosoudilově hlavičce zachránil před brankovou čárou Kweuke.

"Pokud jsme nechali míč na zemi a snažili se hrát rychlou kombinaci, několikrát jsme udělali defenzivě Boleslavi problémy. Pokud jsme je ale pustili do jejich způsobu hry, do nakopávání míčů a vytváření si standardních situací, dostali jsme se do problémů," řekl Lavička na tiskové konferenci.

Litoval, že sparťané neudrželi vedení. "Po tom vedoucím gólu možná ta aktivita mohla být vyšší, abychom přidali druhý gól. Domácí se pak dostali zpět do hry a z jednoho zaváhání jsme inkasovali branku. Vstřelili jsme gól na hřišti soupeře, nicméně šance jsou otevřené pro oba týmy," uvedl Lavička.

Mladoboleslavský trenér Ladislav Minář nebyl spokojený s první půlí. "Tlačili jsme se do nakopávaných balonů, ale neměli jsme odražené míče. Sparta byla lepší na míči. V druhé půli se naše kvalita zlepšila. Tím, že přišel Chramosta, nás to nenutilo tolik nakopávat míče. V závěru jsme udělali vše pro to, abychom strhli výhru na svou stranu," řekl Minář.

Připustil, že remíza 1:1 z domácího utkání není pro odvetu úplně ideální. "Náš cíl byl jasný - neinkasovat a vstřelit aspoň jeden gól. Výsledek 1:1 je horší než třeba 0:0, ale musíme bojovat dál," dodal kouč Mladé Boleslavi.

Úvodní semifinálové utkání fotbalového Poháru České pošty:
FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 73. Chramosta - 52. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Hájek. ŽK: Krejčí, Kadeřábek, Vidlička, Vácha (všichni Sparta). Diváci: 4477.

Sestavy:
Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (81. Zahustel), Magera (54. Chramosta), Sivrič (68. Ondřejka) - Nešpor. Trenér: Minář.
Sparta: Čech - Vidlička, Jarošík, Polom, Pamič - Kadeřábek, Vácha, Matějovský, Hušbauer (90. Čermák), Krejčí (82. Kadlec) - Bednář (67. Kweuke). Trenér: Lavička.

ONLINE: Mladá Boleslav - Sparta

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud