16. listopadu 2013 • 12:53

Plzeň s přehledem. Domažlice v poháru sestřelili Kovařík a Tecl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v úvodním utkání osmifinále Poháru České pošty zvítězili 3:0 na hřišti Domažlic a vykročili za postupem. Dva góly dal Jan Kovařík, který přihrál na branku také Stanislavu Teclovi. Třetiligový soupeř, který měl v sestavě několik hráčů s plzeňskou minulostí, ve druhé půli trefil alespoň břevno. Datum odvety zatím nebylo stanoveno, vítěz dvojutkání vyzve ve čtvrtfinále Jihlavu.



MATCH OVERVIEW LEGACY

 

Plzeň nastoupila jen s pěti hráči aktuální základní sestavy. Šanci naopak dostali náhradníci Bolek, Hejda, Pospíšil a po delší době i levý záložník Kovařík. Ten byl v posledních týdnech kritizován za špatné výkony, tentokrát však byl mužem zápasu.

 

Po pomalejším úvodu udeřila Plzeň ve 24. minutě, kdy Teclův centr usměrnil do branky právě Kovařík. Ani ne za 60 vteřin si oba hráči role vyměnili a tentokrát Tecl bez problémů poslal míč do odkryté branky.

 

Velmi dobrý výkon podtrhl Kovařík v závěru poločasu, kdy si při brejku Plzně řekl o přihrávku od Petržely a přehodil bývalého plzeňského brankáře Ticháčka. "Poslední dobou jsem nepodával dobré výkony, ale věřím, že tento mi pomůže se vrátit zpátky do sestavy," řekl Kovařík České televizi.

 

Ve druhé půli už si Plzeň spíše hlídala vedení a šetřila síly na závěr podzimu. Trenér Pavel Vrba pustil do hry i juniory Mlynaříka a Hrdličku. Domažlice toho využily a snažily se o snížení. Jenže Mužík trefil z přímého kopu jen břevno a Pyrka nůžkami těsně minul branku.

Úvodní utkání osmifinále fotbalového Poháru České pošty:
Domažlice - Viktoria Plzeň 0:3 (0:3)
Branky: 24. a 43. Kovařík, 25. Tecl. Rozhodčí: Houdek. Diváci: 3350.
Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Hejda, Procházka (46. Hubník), Limberský (61. Mlynařík) - Petržela, Kolář, Pospíšil, Kovařík - Wágner (81. Hrdlička), Tecl. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud