26. března 2014 • 20:20

Plzeň jde v poháru dál, Sparta padla s Duklou, Slavia s Brnem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně s přehledem postoupili do čtvrtfinále poháru České pošty, když Domažlice díky čtyřem brankám ve druhém poločase porazili 4:0 (první zápas 3:0). V dalším kole se utkají s Jihlavou. V prvním čtvrtfinálovém zápase prohrála Sparta na hřišti Dukly Praha 1:2 a Slavia v Eden padla s Brnem 0:1.



Fotbalisté Sparty prohráli úvodní čtvrtfinále Poháru České pošty s Duklou 1:2. O branky domácích se na Julisce postaral bývalý Sparťan Jakub Mareš a z penalty Zbyněk Pospěch a připravili tak ligovému lídrovi první prohru od loňského července. Za hosty deset minut před koncem snížil Ladislav Krejčí. Odveta na Letné se hraje za týden.

Sparta oproti předchozímu ligovému utkání v Ostravě udělala v základní jedenáctce hned sedm změn, naopak Dukla nastoupila silné v sestavě. Přesto to ale byli hosté, kdo se v úvodu zápasu dostával do šancí. Nejprve Dočkalův volej ve vápně zablokoval Matěj Hanousek, chvíli na to po rohovém kopu pak sám před brankářem minul Juliš.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 18:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
2:1
ONLINE
26. března
18:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 37. Mareš, 65. Pospěch

Hosté: 80. Krejčí

Sestavy

Domácí: Rada "C" – Romera, Štětina, Božič, Matěj Hanousek – Kalouda, Hlinka, Marek Hanousek – Mareš (88. Engelmann), Pospěch (90+2. Marek), Berger (79. Černý)

Hosté: Čech – Kadeřábek, Švejdík "C", Holek (46. Polom), Hybš – Dočkal (58.Krejčí), Mareček, Hušbauer, Vacek (70. Lafata), Konaté – Juliš

Karty

Domácí: Berger, Pospěch

Hosté: Hybš

Rozhodčí

Kocourek – Blažej, Pochylý

Stadion

Juliska, Praha 6 - Dejvice

Návštěva

2943 diváků

Dukla se rozehrála po dvaceti minutách a prakticky hned z první vážnější akce se prosadila. Po rohu v 37. minutě dostal dost času na hlavičku Mareš a k velké radosti několika desítek školáků, kteří tvořili velkou část návštěvy na Julisce, poslal domácí do vedení.

Do druhé půle vstoupila Dukla mnohem aktivněji a po šancích Štetiny a Pospěcha se po hodině hry dočkala i druhé branky. Pospěcha ve vápně fauloval Hybš a domácí útočník nařízenou penaltu ranou po zemi k tyči proměnil.

Sparta poté poslala na hřiště nejlepšího ligového střelce Lafatu a v 80. minutě snížila po povedené individuální akci Krejčího. Ve závěrečné desetiminutovce už ale vyrovnat nedokázala a připsala si druhou prohru v dosavadních 27 soutěžních zápasech v sezoně. Naposledy letenští padli na konci července v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti Häckenu.

Brankář Sparty Marek Čech inkasuje gól z penalty Zbyňka Pospěcha
Brankář Sparty Marek Čech inkasuje gól z penalty Zbyňka Pospěcha

Brno poprvé vyhrálo na Slavii

Fotbalisté Brna poprvé v samostatné historii dokázali zvítězit na hřišti Slavie. V úvodním čtvrtfinále Poháru České pošty vyhráli v Edenu gólem Jana Šislera z 63. minuty 1:0 a vytvořili si výhodnou pozici do domácí odvety, která se hraje příští čtvrtek. Slávisté pod novým koučem Alexem Pastoorem prohráli tři ze čtyř soutěžních utkání.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 18:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:1
ONLINE
26. března
18:30
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
Góly

Domácí:

Hosté: 63. Šisler

Sestavy

Domácí: Čontofalský – Ritchie, Hrubý (72. Nitrianský), Zmrhal (61. Lička), Prošek (72. Juhar), Gecov, Vošahlík, Škoda, Smejkal, Necid, Dostál

Hosté: Hladký – Buchta, Pernica, Zavadil, Malík (60. Janotka), Markovič, Skalák, Schuster, Hyčka (80. Kunc), Šisler (89. Fischer), Keresteš

Karty

Domácí: Škoda

Hosté: Skalák, Kunc

Rozhodčí

Příhoda – Pilný, Vaňkát

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Eden

Oba trenéři udělali oproti posledním ligovým utkáním několik změn, například slávistický kapitán Piták zůstal na lavičce. Na hře bylo patrné, že ani jeden z týmů neprožívá dobré období a že oba bojují o záchranu. Pražané získali pod nizozemským koučem Pastoorem ze tří ligových zápasů jen tři body, Zbrojovka zase naposledy utrpěla debakl 0:5 na Slovácku.

Brňané se proto zaměřili hlavně na vylepšení defenzivy a chvílemi bránili s pěti zadáky. Slavia sice měla opticky mírnou převahu, ale k ohrožení Hladkého branky se prakticky nedostávala. Za celý první poločas si ani jeden z týmů nevytvořil pořádnou šanci, za zmínku stál jen Necidův pád ve vápně, který rozhodčí Příhoda penaltou neohodnotil.

Po přestávce hosté zvýšili aktivitu. V 59. minutě pálil po rohu těsně za vápnem brněnský kapitán Zavadil a Čontofalský štiplavou ránu do středu branky jen s problémy vyrazil.

Slávisté si dál koledovali o gól a v 63. minutě už prohrávali. Po centru z pravé strany si naběhl mezi domácí obránce Šisler a hlavou zblízka otevřel skóre. Brno skórovalo po 417 minutách.

Odpovědět mohl za dvě minuty Necid, ale hlavičkou přestřelil. Proškův nepovedený centr pak lízl horní část spojnice tyče a břevna a na víc se už Slavia nezmohla. Edenem se v závěru nesl pískot a skandování "My chceme Slavii".

Plzeň udeřila ve druhém poločase

Viktoria o své výhře nad třetiligovým soupeřem rozhodla až v druhé půli, kdy se dvakrát trefil Ďuriš a další góly přidali Hrdlička s Rezkem, který se trefil poprvé od svého návratu do Plzně.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 3. • 16:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
4:0
ONLINE
26. března
16:00
Jiskra Domažlice
Jiskra Domažlice
Góly

Domácí: 50. Rezek, 57. Hrdlička, 69. Ďuriš, 72. Ďuriš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bolek – Chocholoušek, Hubník, Lukeš, Hrdlička – Kovařík, Končal, Hořava, Veselinovič, Štípek – Wágner

Hosté: Ticháček – Petráček, Bauer, Bezděk, Javorský – Mužík, Braun, Pyrka, Růžička – Bárta, Leitl

Karty

Domácí: Lukeš, Veselinovič

Rozhodčí

Berka – Kubr, Fišer

Stadion

Doosan Aréna, Štruncovy sady

Návštěva

2038 diváků

Trenér Dušan Uhrin mladší se rozhodl dát šanci hráčům z lavičky a z obvyklé základní sestavy poslal od začátku na hřiště jen Hořavu. Nesehranost na jeho svěřencích byla znát, a tak největší šanci první půle měly Domažlice, když Braun trefil břevno.

O poločase poslal Uhrin do hry Rezka s Ďurišem a ti hru Viktorie výrazně rozhýbali. Už po pěti minutách na hřišti Rezek vybídl k akci Štípka, ten se z úhlu snažil propálit bývalého plzeňského brankáře Ticháčka, který míč jen vyrazil a Rezek z dorážky otevřel skóre.

O sedm minut později se prosadil útočník juniorky Hrdlička a poté začal úřadovat Ďuriš. Při jeho první brance se opakovala podobná akce jako při úvodní trefě, když akci Štípka nejprve neúspěšně dorážel Bakoš, ale Ďuriš už se z druhé dorážky nemýlil. O tři minuty později navíc skóre uzavřel přesnou hlavičkou.

Viktoria Plzeň - Domažlice 4:0 (0:0)
Branky: 69. a 72. Ďuriš, 50. Rezek, 57. Hrdlička. Rozhodčí: Berka - Kubr, Fišer. ŽK: Lukeš, Veselinovič (oba Plzeň). Diváci: 2038. První zápas 3:0, postoupila Plzeň.
Sestava Plzně: Bolek - Lukeš, Hubník, Chocholoušek, Kovařík (46. Ďuriš) - Štípek, Veselinovič, Hořava (46. Rezek), Končal - Wágner (58. Bakoš), Hrdlička. Trenér: Uhrin ml.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 63. Šisler. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Vaňkát. ŽK: Škoda - Skalák, Janotka. Diváci: 2542.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Ritchie - Gecov, Zmrhal (61. Lička) - Prošek (72. Juhar), Hrubý (72. Nitrianský), Vošahlík - Necid. Trenér: Pastoor.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Malík (60. Janotka), Hyčka (80. Kunc), Zavadil, Šisler (88. Fischer), Markovič - Skalák. Trenér: Kotal.

Dukla Praha - Sparta 2:1 (1:0)
Branka: 37. Mareš, 65. Pospěch z pen. - 80. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Pochylý. ŽK: Berger, Pospěch - Hybš. Diváci: 2943.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Kalouda, Hlinka, Marek Hanousek - Mareš (88. Engelmann), Pospěch (90.+3 Marek), Berger (79. Černý). Trenér: Kozel.
Sparta: Čech - Kadeřábek, Holek (46. Polom), Švejdík, Hybš - Vacek (70. Lafata), Hušbauer, Mareček - Dočkal (58. Krejčí), Konaté - Juliš. Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud