18. listopadu 2014 • 21:46

Pohár FAČR: Sparta bez reprezentantů v Příbrami remizovala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vstoupili do osmifinále Poháru FAČR remízou 1:1 na hřišti Příbrami. Domácí vedli po přímém kopu Tomáše Pilíka, ve druhé půli vyrovnal střídající osmnáctiletý útočník Patrik Schick. Odveta se bude hrát 4. prosince ve strahovském tréninkovém centru Sparty.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparta se musela obejít bez reprezentantů Lafaty, Dočkala, Kadeřábka a Krejčího, chyběli i zranění Vácha, Bednář, Nešpor, Breznaník, Konaté a Bičík. Trenér Vítězslav Lavička však už měl k dispozici uzdraveného nejlepšího střelce minulé sezony Hušbauera. I tak ale musel na utkání vzít několik hráčů z juniorky. První šanci v základní sestavě dostal jednadvacetiletý Pešek.

"Byla to nejprovizornější sestava za mého působení ve Spartě, ale počítali jsme s tím, protože zápas už nešlo dál odkládat," připustil Lavička. "Měli jsme problémy složit sestavu. Předpokládali jsme, že reprezentanti k dispozici nebudou, což se potvrdilo, nechali jsme je záměrně odpočinout. Byla to ale zase příležitost pro hráče, kteří čekali na svou šanci," dodal.

I v oslabené sestavě však Sparta tlačila domácí, kterým pro změnu chyběli Zeman s Delim hostující právě z letenského celku. Jenže Matějovského ránu z 20 metrů skvěle vyrazil zpod břevna brankář Boháč, Costa zase mířil vedle a neuspěl ani Mareček, který běžel sám na Boháče, ale příbramský gólman znovu dobře zasáhl.

Pak začala hrozit i Příbram a Řezníček trefil břevno. Ve 24. minutě však už domácí udeřili. Sparťanský gólman Štěch chyboval a chytil míč do rukou mimo vápno. Rozhodčí tak nařídil přímý volný kop, ke kterému se postavil Pilík a podél zdi se trefil k zadní tyči.

Sparta mohla ihned odpovědět, ale Přikryl, hrající nezvykle v útoku, nebyl dost důrazný. V závěru poločasu se pak Sparta marně dožadovala penalty za stažení Kováče.

Vedení Příbrami mohl po změně stran navýšit Řezníček, který šel z úhlu sám na Štěcha, ale při snaze o přehození minul branku. Místo toho přišlo vyrovnání. Po sérii rohů a centrů vyrazil Boháč míč jen ke střídajícímu Schickovi a osmnáctiletý odchovanec zaznamenal první soutěžní branku za A-tým Sparty a oslavil návrat po dlouhodobém zranění kolena.

"Jsem rád, že se vrátili hráči po zranění jako Pepa Hušbauer nebo Patrik Schick, který korunoval náš tlak vyrovnávací brankou. Z tohoto pohledu můžeme zápas hodnotit pozitivně," řekl Lavička. "Za tenhle start a gól jsem vážně moc rád, ale chtěli jsme vyhrát, takže stoprocentní spokojenost to není," doplnil střelec Schick.

Oba týmy ještě mohly strhnout výhru na svou stranu, ale střídajícího Krbečka vychytal Štěch a na druhé straně Costa hlavičkoval z dobré pozice nad.
"Je to zasloužená remíza. Příbram se prezentovala hrou, která ji zdobí pod trenérem Tobiášem. To znamená, že spoléhají na standardní situace a rychlé brejky," dodal sparťanský trenér.

Úvodní utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:

Příbram - Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 24. Pilík - 68. Schick. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Fišer.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Krameš, Hnaníček - Pilík (85. Suchan), Fillo, Hajrapetjan (46. Mareš) - Řezníček (82. T. Krbeček). Trenér: P. Tobiáš.
Sparta: Štěch - Holek, Švejdík, Kováč, Costa - Mareček - Vacek, Hušbauer (78. Miskovič), Matějovský, Pešek (58. Schick) - Přikryl. Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud