28. dubna 2015 • 22:11

CELÝ SESTŘIH: Liberec přejel v poháru Teplice 3:0 a je blízko finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce porazili v úvodním zápase semifinále Poháru FAČR Teplice 3:0 a nakročili k postupu do finále. Slovan o výhře rozhodl dvěma brankami v úvodu, kdy se trefili Kamerunec Djika Douglas a Erich Brabec, třetí gól přidal po pauze Nizozemec Kevin Luckassen. Slovan si připsal čtvrté soutěžní vítězství za sebou a šňůru bez porážky natáhl už na šest duelů. Odveta se hraje za dva týdny.



Zatímco Teplice nastoupily až na dva posty v nejsilnější sestavě, liberecký trenér Vavruška udělal oproti poslednímu ligovému utkání z nejrůznějších důvodů hned osm změn. Na hřišti to ale nebylo patrné a Slovan měl navrch v nasazení i v proměňování šancí.

V úvodu měli hosté několik příležitostí, otevřít skóre ale nedokázal ani v nejvyloženější pozici Litsingi, který minul. Do vedení se tak dostal v desáté minutě Liberec. Po Breznaníkově centru uklouzl Krob, míč propadl až k volnému Douglasovi a ten sám před Grigarem namířil přesně k tyči. Kamerunský záložník oslavil první soutěžní gól v dresu Slovanu.

CELÝ SESTŘIH: Liberec – Teplice 3:0
Video se připravuje ...

O šest minut později to bylo už 2:0. Míč se po rohovém kopu odrazil ke stoperu Brabcovi, který zachoval chladnou hlavu a i on zaznamenal svou premiérovou trefu v barvách Liberce.

U Nisy se hrál velmi ofenzivní fotbal a šance se střídaly na obou stranách. Hostující Potočný v akrobatické pozici přes hlavu trefil tyč, na opačné straně dvakrát neuspěl Luckassen.

Nizozemský útočník se dočkal až dvě minuty po přestávce, kdy dorazil balon do odkryté branky po Breznaníkově přiťuknutí. Liberec i po přestávce dobrým výkonem ukazoval, proč se za poslední měsíc posunul z posledního místa ligové tabulky mimo sestupové příčky.

Čtvrtý gól mohl přidat střídající Hadaščok, ale Grigara nepropálil. Na druhé straně pak v závěru nedokázal vykřesat větší naději do odvety Jablonský, jenž hlavou minul opuštěnou branku. Liberec tak soupeři vrátil porážku z březnového ligového souboje, po němž na lavičce Slovanu skončila trenérská dvojice Jiří Kotrba, Josef Csaplár.

Liberec - Teplice: Gól Kevina Luckassena na 3:0
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Akrobatická střela Romana Potočného do tyče
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Zahozená šance Kevina Luckassena
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Gól Ericha Brabce na 2:0
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Gól Douglase Djiky na 1:0
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Tutovka Franciho Litsingiho
Video se připravuje ...

Úvodní utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:

Slovan Liberec - FK Teplice 3:0 (2:0)

Branky: 10. Douglas, 16. E. Brabec, 47. Luckassen. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Ďubek, Šural, Breznaník - Kapolongo. Diváci: 2605.

Sestavy:

Liberec: Hroššo - Coufal, Pimpara, E. Brabec, Mudra - Soungole - Šural, Douglas (80. Frýdek), Ďubek (72. Pavelka), Breznaník - Luckassen (53. Hadaščok). Trenér: Vavruška.

Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič (46. Vondrášek) - Hora, Vachoušek, Balász (81. Vůch) - Litsingi (55. Kapolongo) - Potočný. Trenér: P. Rada.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud