5. dubna 2017 • 22:46

Liberec – Zlín 2:4. Hosté rozhodli o postupu do semifinále v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína se stali třetími semifinalisty domácího poháru MOL Cupu. "Ševci" v dnešním čtvrtfinále zvítězili v Liberci 4:2 po prodloužení. Slovan vedl po vlastní trefě Zorana Gajiče, hosté po pauze otočili skóre po gólech Vukadina Vukadinoviče z penalty a Róberta Matejova, ale v 60. minutě zařídil domácí Radek Voltr prodloužení. V jeho páté minutě dal vítěznou branku Lukáš Holík a skóre uzavřel Miloš Kopečný.



Zlín postoupil mezi čtyři nejlepší týmy poháru potřetí v samostatné historii a doplnil již jisté semifinalisty obhájce trofeje Mladou Boleslav a druholigovou Opavu. Poslední čtvrtfinále mezi Slavií Praha a Karvinou je na programu příští středu.

V úvodu jara se oba týmy v lize rozešly 0:0, ale dnes byla k vidění ofenzivní partie. Liberci vyšel začátek, i když k vedení mu pomohla velká chyba hostující defenzivy. Stoper Gajič se v desáté minutě nedohodl s vybíhajícím gólmanem Švengerem a malou domů poslal do vlastní branky.

Slovan vyhrál první půli na rohy 8:0, ale druhou trefu nepřidal a Zlín po změně stran rychle otočil skóre. V 51. minutě po zákroku Mikuly na Beauguela odpískal rozhodčí Houdek penaltu a Vukadinovič s přehledem srovnal.

Zleva Jan Mikula ze Slovanu Liberec a Lukáš Holík ze ZlínaFoto ČTK

V 57. minutě napálil za vápnem z voleje odražený míč Matejov a střelou k tyči poslal Zlín do vedení. "Ševci" dali poprvé od listopadu v soutěžním utkání více než jednu branku. Vzápětí mohl přidat třetí trefu hostů Vukadinovič, ale po sólu zamířil mimo a Liberec to ztrestal.

Za dvě minuty vrátil Ekpai odražený míč do vápna, kde jej našel Voltr a střelou k tyči srovnal. Otočit stav pro domácí mohl Vůch, ale z úhlu pálil mimo. Na druhé straně měl ještě větší šanci zlínský Traoré, který sám před brankou trefil gólmana Hladkého.

V páté minutě prodloužení už hosté další šanci proměnili, po kombinační akci se prosadil přízemní střelou osamocený Holík. Ve 104. minutě obešel domácího gólmana Hladkého Vukadinovič, řítil se na prázdnou branku, ale zakončení mu znemožnil obranným zákrokem Ekpai. První soutěžní výhru Zlína od 18. listopadu tak pojistil až minutu před koncem prodloužení Kopečný.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 20:15
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:4
ONLINE
5. dubna
20:15
FC Fastav Zlín
FC Fastav Zlín
Góly

Domácí: 11. Gajič (vl.), 60. Voltr

Hosté: 52. Vukadinovič, 57. Matějov, 95. Holík, 119. Kopečný

Sestavy

Domácí: Hladký – Mikula, Kúdela "C", Karafiát (46. Polák), Bartošák (92. Obročník) – Souček – Ekpai, Potočný, Vůch – Voltr (86. Bartl).

Hosté: Švenger – Pazdera, Jugas "C", Gajič, Matějov – Hnaníček – Vukadinovič (115. Bartolomeu), Traore (108. Kopečný), Živulič, Holík – Beauguel (92. Diop).

Karty

Domácí: Kúdela, Souček

Hosté: Jugas, Vukadinovič, Hnaníček, Holík

Rozhodčí

Houdek – Flimmel, Kožár

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

1 527 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud