Hynek Preisler
5. dubna 2017 • 23:55

Páník po postupu: Fotbal není otázka života a smrti, ale může vás to zabít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil pořádně dramatický zápas! Vlastní gól, penalta, prodloužení, zahození tisíciprocentní šance. „Měl jsem pětinásobný drajv,“ přiznal ohrožený kouč Zlína Bohumil Páník po výhře 4:2 v Liberci a postupu do semifinále MOL Cupu. 



Oddychl jste si po výhře 4:2 po té sérii neúspěšných výsledků?
„To víte, že to nikdo nemáme jednoduché. Trenéři jsou od toho, aby trénovali a furt vyhrávali. Pokud nevyhráváte, jen remizujete, tlak se vám zvyšuje, nejen v tepnách a cévách, ale taky prostě v okolí. Musíte se v tom naučit žít, fotbal není otázka života a smrti, ale může vás to zabít, pokud v tom světě neumíte plavat. Je to sport a fotbal a vždy říkám, co má být, to bude.“

Jak jste spokojený s výkonem?
„V první půli byl náš výkon špatný. Hráli jsme uprostřed na tři, abychom eliminovali kombinační sílu, ale vůbec nám to nesedělo, takže jsme to ve druhé půli přeorganizovali a na Liberec to bylo daleko účinnější. Dostali jsme se do hry, byli jsme nebezpečnější, dostávali jsme se do brankových situací, byl to fotbal nahoru dolů. I Liberec útočil, má kvalitní útočnou fázi. My jsme to ubránili a dokázali jsme se potom prosadit, což bylo v prodloužení rozhodující. Řekl bych, že tam jsme měli více sil.“

Nepokoušel se o vás infarkt, když mohl v prodloužení definitivně rozhodnout Vukadin Vukadinovič, který již obešel gólmana, ale střelu do prázdné prováhal?
„Musíte to brát tak, jak to je. Je fakt, že teď jsem byl vtažený do toho zápasu jako málokdy předtím. Kluci mi udělali radost. Prožíval jsem to s nimi i na té lavičce. Měl jsem dneska drajv asi tak pětinásobný.“

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 20:15
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:4
ONLINE
5. dubna
20:15
FC Fastav Zlín
FC Fastav Zlín
Góly

Domácí: 11. Gajič (vl.), 60. Voltr

Hosté: 52. Vukadinovič, 57. Matějov, 95. Holík, 119. Kopečný

Sestavy

Domácí: Hladký – Mikula, Kúdela "C", Karafiát (46. Polák), Bartošák (92. Obročník) – Souček – Ekpai, Potočný, Vůch – Voltr (86. Bartl).

Hosté: Švenger – Pazdera, Jugas "C", Gajič, Matějov – Hnaníček – Vukadinovič (115. Bartolomeu), Traore (108. Kopečný), Živulič, Holík – Beauguel (92. Diop).

Karty

Domácí: Kúdela, Souček

Hosté: Jugas, Vukadinovič, Hnaníček, Holík

Rozhodčí

Houdek – Flimmel, Kožár

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

1 527 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud