13. června 2019 • 13:39

Československý Superpohár odehraje Slavia v Trnavě. Tvrdík se diví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Československý fotbalový Superpohár bude nakonec hostit Trnava, která 6. července přivítá pražskou Slavii. Zápas mezi vítězem českého a slovenského poháru byl z bezpečnostních důvodů přesunut z Dunajské Stredy. Trnavský klub o tom informoval na svém webu.



Původně se měl Superpohár hrát na české půdě, později byla vybrána jako dějiště zápasu Dunajská Streda. Policie se však obávala, aby nebyla narušena bezpečnost.

"Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo dostat zápas do Trnavy. Bylo to nelehké jednání se všemi stranami. Nemalou roli sehrála i státní policie. Věřím, že to bude velká reklama na fotbal," uvedl generální manažer trnavského klubu Marián Černý.

Pražanům se nelíbí, že s nimi nikdo změnu dějiště Superpoháru neřešil. "Neuvěřitelně nás překvapují průběžná vyjádření o tom, kde bude či nebude finále Československého poháru. S klubem tato vyjádření nejsou konzultována. Těšíme se na zápas, ale čekal bych, že se slovenská strana z loňské ostudy poučí," uvedl na twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Také vloni provázely Superpohár obavy o bezpečnost, kvůli nimž byl nakonec zápas zrušen. V Bratislavě měl domácí Slovan 29. června přivítat Slavii. Policisté se obávali, že by nedokázali vzhledem ke konci školního roku a blízkému festivalu zajistit bezpečnost.

Tradici společných československých fotbalových soutěží, které se v roce 1993 rozdělily po rozpadu federace, byla obnovena před dvěma lety. Tehdy v souboji vítězů českého a slovenského poháru zvítězil Zlín nad Slovanem Bratislava.

Slavia v domácím poháru po finálové výhře 2:0 nad Baníkem Ostrava obhájila prvenství. Navíc získala ligový titul a po 77 letech vybojovala double. Trnava, která v lize hrála o udržení, porazila v závěrečném pohárovém souboji Žilinu na penalty 4:1 po remíze 3:3 v základní hrací době.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud