27. srpna 2019 • 19:23

MOL Cup: Olomouc musela na hřišti outsidera otáčet, postoupilo i Slovácko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce otočili zápas 2. kola domácího poháru MOL Cupu v Rosicích a zvítězili vysoko 5:1. Vstup do soutěže zvládlo proti třetiligovému soupeři také Slovácko, které i díky hattricku Lukáše Sadílka vyhrálo ve Vrchovině 5:0.



Olomouc na trávníku patnáctého týmu MSFL od 11. minuty prohrávala po chybě v obraně a první půlhodinu se favorit hledal, ale poté ještě do pauzy otočil stav. Ve 34. minutě srovnal na zadní tyči Zmrzlý a dvě minuty před přestávkou se prosadil přízemní střelou o tyč Nešpor.

V druhé půli devátý celek první ligy přidal další tři branky. V 59. minutě se po rohu podruhé prosadil Nešpor a za dvě minuty ho napodobil Zmrzlý, který se dočkal prvních soutěžních gólů v dresu A-týmu Sigmy. Devět minut před pauzou pak uzavřel skóre dorážkou střídající Tandir.

Také Slovácko nastřílelo proti soupeři z třetí ligy pět gólů. V první půli se na půdě čtvrtého celku MSFL Vrchoviny dvakrát prosadili Kalabiška se Sadílkem, který si pak těsně po příchodu z kabin připsal hattrick. Další řadu šancí šestý tým ligové tabulky neproměnil.

Dalších devět ligových celků vstoupí do poháru ve středu. Pětice týmů, která si v minulé sezoně zajistila účast v kvalifikaci evropských pohárů - Slavia, Plzeň, Sparta, Jablonec a Mladá Boleslav - začne až ve 3. kole.

2. kolo MOL Cupu:

Rosice - Sigma Olomouc 1:5 (1:2)
Branky:
11. Koláčný - 34. a 62. Zmrzlý, 43. a 59. Nešpor, 81. Tandir.
Sestava Olomouce: Buchta - Radek Látal, Štěrba, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Houska (65. Zlatohlávek), Plšek, Chytil, Falta (65. Vepřek) - Nešpor (60. Tandir). Trenér: Radoslav Látal.

Vrchovina - 1. FC Slovácko 0:5 (0:4)
Branky: 19., 35. a 47. Sadílek, 28. a 39. Kalabiška.
Sestava Slovácka: Porcal - Šimko, Hofmann, Krejčí, Divíšek - Tischler (70. Juroška), Daníček (54. Franič) - Petržela (46. Navrátil), Hellebrand, Sadílek - Kalabiška. Trenér: Svědík.

Dolní Benešov - Prostějov 2:3 (0:2),
Valašské Meziříčí - Třinec 0:5 (0:2).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud