Jan Malý
Premium
3. března 2021 • 15:00

Dřížďal o Slavii i těžké době ve Varech: Při Leicesteru jsem budil děti

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj dvou Slavií je pro bývalého obránce Františka Dřížďala svátkem. Na slavné pražské adrese v Edenu válel v letech 2007 až 2009, zahrál si Ligu mistrů, pro fanoušky byl Forrestem Gumpem. V Karlových Varech dělá funkcionáře, stará se o všechno a přispěl k tomu, že se do klubu vrátil název Slavia. Dnes se účastník ČFL od 19:00 v osmifinále MOL Cupu utká v Edenu se suverénem nejvyšší soutěže. „Rád bych si zahrál, ale už bych to nezvládl,“ culí se Dřížďal. Vypráví o životě v klubu poznamenaném pandemií, nadšení z Trpišovského party a vzpomíná na Ajax.



Když Karlovy Vary vyfasovaly v domácím poháru pražskou Slavii, zakřičel doma v obýváku tak, až se manželka lekla a ptala se, jestli se nezbláznil. „Hned jsem jí řekl, že jsme dostali Slavii, že je to bomba. Okamžitě pochopila. Pořád Slavii fandíme, když hraje, s dětmi u televize řveme,“ líčí s úsměvem František Dřížďal, bývalý slávistický obránce a dnes místopředseda karlovarského klubu.

Jaký řev pak u vás byl minulý čtvrtek, když Slavia vyřadila v Evropské lize Leicester?
„Já dvakrát probudil děti. (směje se) Mladší syn mi vždycky říká, že mu ráno musím říct, jak to dopadlo. Když jsem ho takhle probudil, řekl jsem mu, že může v klidu spát, že Slavia vede.“

Spojení celé rodiny se Slavií je hodně silné, že?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud