9. listopadu 2010 • 19:14

Slavia smetla Žižkov a je ve čtvrtfinále poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie jsou prvním postupujícím týmem do jarního čtvrtfinále domácího poháru. Po remíze 1:1 z úvodního duelu čtvrtého kola na hřišti Viktorie Žižkov zcela ovládli dnešní odvetu v Edenu a druholigového soupeře s přehledem porazili 3:0.



Všechny tři góly dali domácí během úvodních 24 minut.

Slávisté se v ligové soutěži krčí na třináctém místě a Ondrášovka Cup je pro ně poslední reálnou možností jak proniknout do evropských pohárů. I proto nasadil domácí kouč Petrouš do malého pražského derby nejsilnější sestavu, pouze v brance dostal před Zlámalem tentokrát přednost Fin Jaakkola.

Slavia dává druhou branku utkání.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Většinu času však mezi tyčemi ani nemusel být. Červenobílí získali nad čtvrtým týmem druhé ligy jednoznačnou převahu a záhy se začali prosazovat i gólově. Po necelé půlhodině bylo rozhodnuto.



V 18. minutě otevřel hlavou skóre Koubský, za tři minuty přidal povedenou střelou druhý gól Jaroslav Černý a vzápětí proměnil Belaid penaltu po faulu na Kisela.

Belaid překonává Vaclíka.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Od té doby se duel v podstatě jen dohrával. Pozornost tak upoutala i mexická vlna, kterou se podařilo dvěma tisícovkám diváků v prázdném Edenu rozběhnout v druhé půli.

Chvíli předtím zachránila hosty v jejich posledním soutěžním duelu před zimní pauzou od čtvrtého úderu po Korešově střele tyč.

Kouč Petrouš byl rád, že si jeho svěřenci vylepšili reputaci po posledních nezdarech v lize. "Jsme spokojeni, že jsme po debaklu s Jabloncem dnešní zápas zvládli. Pomohl nám první gól ze standardky. Jestli nás to nakopne, ukáže až páteční zápas s Ostravou. Chci věřit tomu, že ano," řekl Petrouš na tiskové konferenci po zápase.

Jeho protějšek Martin Pulpit litoval nepovedeného úvodu. "Pokud jsme měli nějakou šanci udělat tu lepší výsledek, museli bychom hrát lépe ve středové řadě, kde nás trojice Belaid, Jarolím a Kisel hlavně v první půli přehrávala. Tihle hráči de facto svou hrou zápas rozhodli," uvedl Pulpit.

Většinu zbývajících účastníků dubnového čtvrtfinále pozná domácí pohár ve středu, odvety zápasů Kroměříž - Slavičín a Opava - Plzeň jsou na programu později.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (3:0)

Branky: 18. Koubský, 21. J. Černý, 24. Belaid z pen.
Rozhodčí: Ardeleánu - Pospíšil, Moudrý. Diváci: 2158. První zápas: 1:1,
postupuje Slavia.

Sestava Slavie: Jaakkola - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Belaid, Jarolím, Kisel (60. Koreš), M. Černý (84. Pázler) - J. Černý (72. Hurka).
Trenér: Petrouš.

Milan Černý proniká do žižkovské obrany.
Milan Černý proniká do žižkovské obrany.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud