20. července 2012 • 22:00

Doležal dostal v Superpoháru šanci: Splatil jsem kouči důvěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před minulou sezonou byl v Olomouci nepotřebný a hanácký klub ho poslal na hostování do tehdy druholigového Brna. Fotbalista Martin Doležal se však do Sigmy vrátil nejlepším možným způsobem a dnes jí vítězným gólem pomohl k výhře v Superpoháru nad Libercem 2:0. Je rád, že svou trefou mohl splatit důvěru trenéra Romana Pivarníka.



Dvaadvacetiletého útočníka, který se ve 23. minutě prosadil v Liberci umístěnou hlavičkou, těší, že střelecky povedenou letní přípravu potvrdil také v prvním soutěžním zápase sezony.

"Přišel nový trenér a dal mi šanci. Jsem rád, že jsem mu splatil důvěru, když mě dal do základní sestavy. Podařila se mi příprava a teď to potvrzuji," řekl po zápase novinářům Doležal, který před začátkem letního soustředění Olomouce uvažoval, že i v další sezoně zůstane v Brně.

Svůj vítězný zásah považuje zřejmě za svůj nejdůležitější v dosavadní kariéře. "Zatím asi ano, protože vyhrát Superpohár je určitě dobré. Ale my jsme sem jeli s cílem vyhrát a to se nám podařilo," uvedl hráč s dosavadními devatenácti prvoligovými starty a dvěma brankami.

Martin Doležal (vlevo) hlavou překonává libereckého Davida Bičíka
Martin Doležal (vlevo) hlavou překonává libereckého Davida Bičíka

Souboj s úřadujícím mistrem na jeho stadionu byl podle rodáka z Valašského Meziříčí těžký především v úvodu, kdy si domácí vytvořili několik slibných šancí. "Hlavní bylo, že jsme přežili ten začátek, který měl Liberec výborný," připomněl Doležal.

Za klíčový okamžik zápasu označil dvě "slepené" olomoucké branky mezi 23. a 27. minutou. "Neříkám, že jsme měli převahu, ale nějak jsme to dohráli do poločasu a pak si to pohlídali," doplnil útočník, jenž si vedle Olomouce a Brna zahrál také druhou ligu za Třinec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud