Jakub Konečný
13. května 2014 • 04:50

Obviněný sudí pískal béčko Sparty, Hřebíka vyhodil ze hřiště

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z listiny rozhodčích pro I. a II. ligu v tichosti zmizel poté, co ho policie obvinila z přijetí úplatku. Jan Kalenda však píská dál, jen se posunul o patro níž. V neděli tak kontroverzní arbitr řídil utkání ČFL Sparta B–Jirny (2:1), v němž odpískal spornou penaltu a vykázal ze hřiště sportovního ředitele domácích Jaroslava Hřebíka.



Na utkání dvou uchazečů o postup do druhé ligy dorazilo jen 182 diváků, ale ti rozhodně nemuseli litovat. Viděli dramatický duel, tři branky a několik zajímavých situací. Jednou z nich byl pokutový kop, z něhož ve 36. minutě vyrovnával Marek Kincl za hosty na 1:1. Domácí však nesli verdikt sudího Jana Kalendy velice nelibě, podle nich byl faulován naopak jejich obránce Ondřej Karafiát.

„Podle mě to byla jasná penalta,“ míní však Kincl. „Vyplul jsem na zadní tyči a dával bych gól do prázdné brány, kdyby mě obránce Sparty nepostrčil,“ líčí bývalý útočník Sparty inkriminovaný souboj ze svého pohledu.

Jirny mají pověst dlouhodobě protežovaného klubu, a tak každý verdikt v jejich prospěch domácí hodně dráždil. Sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík protestoval proti Kalendově počínání dokonce tak vehementně, až ho za to rozhodčí ve druhém poločase vykázal. Incident nicméně neuvedl do zápisu, a tak se k němu letenský klub odmítl vyjádřit.

„V první chvíli jsem nevěděl, co se děje, pan Hřebík tam nebyl sám. Podle mě je rozhodčí donutil odejít, protože vedle lavičky neměli co dělat,“ domnívá se Kincl.

„Podle mých zpráv proběhlo utkání standardně, o vykázání pana Hřebíka žádnou zprávu nemám,“ říká Martin Schröter, předseda komise rozhodčích pro ČFL a divize. Na tom, že svěřil tak významný zápas sudímu, který obviněn policií z korupce, nic špatného neshledává.

„Pro mě to divné není,“ tvrdí Schröter. „V případě pana Kalendy ctím presumpci neviny. Pokud bude potrestaný, okamžitě u nás skončí, ale zatím píská kvalitně.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud