Stanislav Hrabě
17. října 2016 • 12:50

Slávistický junior Havlina seděl v šatně vedle Van Kessela a chce vyhrát Pohár Josefa Masopusta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm slávistů nastupuje za Střední odbornou školu pro administrativu Evropské unie Lipí v Praze a mají jediný cíl: postup do celorepublikového finále na Julisku v červnu příštího roku. A nebojí se ani dosavadního pražského fenoména SOŠ SZ Jarov, který vždy zastupoval ve finále hlavní město. „Máme letos na ně,“ věří záložník Daniel Havlina, který hraje za Slavii Praha. „I na Jarově hráli slávisti, ale ti většinou loni odmaturovali,“ upozorňuje, že se výrazněji oslabilo klubové klání.



Fotbalisté Slavie Praha tvoří kostru týmu Střední odborné školy pro administrativu Evropské unie Lipí, který v Poháru Josefa Masopusta postoupil z pražského kola do krajské kvalifikace. „Je nás tu sedm,“ počítá záložník Daniel Havlina. „Ostatní okolo jsou šikovní kluci z krajského přeboru, na každý post máme dobrého hráče,“ libuje si.

Právě ze slávistické juniorky, za níž nastupuje, si přináší mnoho zkušeností a poznatků. „Před reprezentační přestávkou se s námi připravoval i Van Kessel,“ připomíná nizozemského útočníka a největší hvězdu A týmu.

„Seděl vedle mě v kabině, ale moc jsme si nepopovídali, mluví hlavně holandsky,“ lituje, že konverzace vázla. „Na hřišti však ukázal, co všechno umí. Vzal dobře, že byl s námi, nijak ho to nepohoršovalo,“ říká Havlina.

Pro školský výběr je však hlavním cílem uspět v probíhajícím ročníku Poháru Josefa Masopusta. Prvním krokem je postup do krajské kvalifikace, z níž se jde do celostátního finále na Julisku. „Loni jsme se přes krajskou kvalifikaci nedostali, protože spousta kluků maturovalo, měli jsme v té době praktické zkoušky na počítačích a chyběli,“ vzpomíná na loňský ročník.

Letos by to mělo být jinak. „Máme dobrý tým, který se čtyři roky budoval, už jsme sehraní,“ zdůrazňuje. A maturity by neměly termínově kolidovat.

 Postupující do krajské kvalifikace z pražského kola

OA Dušní  Praha 1         

SOŠ SZ Jarov  Praha 9      

ČAO Dr.E.Beneše, Resslova 8  Praha 2

SOŠ pro administrativu EU Lipí  Praha 9              

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud